Olemme Facebookissa!

11.08.2022 Hyvinvointialueen johto ensivisiitillä Punkalaitumella

Pirkanmaan hyvinvointialueen johto tapasi kunnan edustajia perjantaina kunnantalolla. Keskusteluihin ottivat osaa hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola, kunnanhallituksen puheenjohtaja Linda Lähdeniemi, integraatiojohtaja Tuukka Salkoaho, aluehallituksen puheenjohtaja Kari-Matti Hiltunen, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Harri Lumme, hallinto- ja talousjohtaja Oili Mölsä, aluevaltuuston puheenjohtaja Lauri Lyly sekä kunnanjohtaja Tuija Ojala. Kuva: Henna Ärrälä.
Pirkanmaan hyvinvointialueen terävin kärki kävi tutustumassa Punkalaitumen kuntaan viime perjantaina. Mukana tutustumiskäynnillä oli muun muassa hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola, joka aloitti virassaan elokuun ensimmäinen päivä.

– Vierailun asialista oli pitkä mutta vapaamuotoinen. Keskustelimme kunnan uudesta roolista hyvinvointialueen ottaessa vuoden vaiheessa komennon itse palveluiden tuottamisessa, kertoo kunnanjohtaja Tuija Ojala.


Hänen mukaansa esiin nousi myös Punkalaitumen sijainti maakuntien rajalla ja sen myötä mahdollisuus hyödyntää kunnan keskeistä sijaintia tästä näkökulmasta. – Keskustelimme paitsi maantieteellisistä rajoista, myös palvelujen rajapinnoista, kuten esimerkiksi kuntouttavan työtoiminnan sijoittumisesta työllisyyspalvelujen ja sosiaalipalvelujen rajoille.


Rajoihin liittyen keskustelussa käsiteltiin myös valinnanvapautta ja punkalaitumelaisten oikeutta käyttää jatkossakin palveluita maakuntarajojen yli.


Hyvinvointialueuudistuksen tavoitteena on tuottaa jatkossa palvelut tehokkaammin ja edullisemmin verrattuna nykyiseen. – Peruskunnan rooli kuntalaisten hyvinvoinnin edistäjänä tulee korostumaan entisestään ja tämä osa-alue onkin Punkalaitumella hoidettu mallikkaasti tähänkin asti. Kuntalaisen näkökulmasta varmasti kiinnostaa kohti vuodenvaihdetta mentäessä se, mikä muuttuu vai muuttuuko mikään, sanoo Tuija Ojala.

Ei muutoksia lyhyellä aikavälillä


Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Harri Lumme (kok.) on tyytyväinen perjantain tapaamiseen. – Vierailusta jäi positiivinen vaikutelma. Hyvinvointialueen johto oli aidosti kiinnostunutta Punkalaitumen tilanteesta ja meidän erityispiirteistämme. Moni asia oli heille jo entuudestaan myös tuttu.


– Keskustelu käytiin tässä vaiheessa melko yleisellä tasolla. Kävimme läpi nykytilannetta ja viesti oli, että mikään ei tule lyhyellä aikavälillä muuttumaan kuntalaisen näkökulmasta. Viestinnän tärkeydestä muutoksen aikana myös puhuttiin, Lumme kertoo.


Vaikka keskustelut liikkuivat yleisellä tasolla pääsi Punkalaitumen kunnan johto kertomaan myös kunnan toiveista hyvinvointialueen suuntaan. – Meidän toiveenamme on, että lähipalvelut säilyvät Punkalaitumella ja että hyvinvointialue ottaa huomioon kuntalaisten toiveen asioida sekä TAYS:n, että TYKS:n suuntaan.


Harri Lumpeen lisäksi kunnan edustajina tapaamisessa olivat kunnanhallituksen puheenjohtaja Linda Lähdeniemi (kesk.), kunnanjohtaja Tuija Ojala, hallinto- ja talousjohtaja Oili Mölsä sekä elinvoimakehittäjä Henna Ärrälä.

 

Evästeet