Olemme Facebookissa!

11.07.2024 Särkässä pyörähdeltiin 70-vuotisjuhlatanssien merkeissä

Arja Korisevan tangokuningattaruudesta tule tänä kesänä kuluneeksi 35 vuotta. Korisevalla on paljon ihania muistoja Särkästä ja hän mukaansa ihmiset ovat Särkässä ovat aktiivisia ja tanssivia.
Perjantaina Särkässä pyörähdeltiin 70-vuotisjuhlatanssien merkeissä. Illan esiintyjinä toimivat Tähtikartta sekä Arja Koriseva ja Fortuna. Kesäilta kauniissa maisemissa houkutteli mukavan määrän tanssijoita paikalle.

Särkän historia on pitkä ja se ulottuu reilusti yli 70 vuotta taaksepäin. Punkalaitumen Kunto on toiminut järjestänä vuodesta 1954, jonka vuoksi perjantaina tanssittiin 70-vuotisjuhlan merkeissä. – Kunnolla oli hanke tehdä tanssilava Vesilahdentien varteen, mutta lopulta hanke ei toteutunut ja tansseja päädyttiinkin alkaa järjestämään Särkässä, Punkalaitumen Kunnon puheenjohtaja Jukka Uusi-Kouvo kertoo.


Monenlaista on mahtunut 70 vuoteen. Särkän juhannusjuhlat olivat vuosittain todella suosittuja. – Juhannusjuhlat ja häränpaistajaiset olivat aivan mahdottomia tapahtumia. Särkkään saapui silloin tuhansia ihmisiä ja he majoittuivat teltoissa useamman päivän, Uusi-Kouvo toteaa.


Nousuja ja laskuja mahtuu 70 vuoteen


Särkkä sijaitsi vuokratontilla ensimmäiset 20 vuotta, jonka jälkeen Kunto sai ostettua tontin omakseen. Oma tontti varmisti, että toimintaa oli mahdollista jatkaa Särkässä.


Tanssien suhteen historiaan mahtuu niin nousuja kuin laskuja. Muutama vuosi sitten koronan vuoksi ei voitu tansseja järjestää ja vielä 2022 pandemian vaikutukset näkyivät kävijämäärissä. Nyt kesä on alkanut lupaavasti. – Tämä kesä on alkanut hyvin ja paremmin kuin vuosi sitten, joka ei sekään huono kesä ollut, Uusi-Kouvo sanoo tanssikesästä.


Myös itse tanssilava on vuosien saatossa uudistunut ja sitä remontoitu. – Aikoinaan lavan perä oli aukinainen ja sen keskellä kasvoi suuri koivu. Myöhemmin lavaa laajennettiin ja 2000-luvun alussa tehtiin suurempia remontteja, kuten uusittiin lattiat ja katto. Niihin avustusta saatiin myös EU:sta, Uusi-Kouvo kertaa.


Myös jätehuolto on nykyaikaistettu. Viimeisin investointi tehtiin viime vuonna, kun Särkkään tehtiin porakaivo.


Tavallisesti Särkässä tanssitaan keskiviikkoisin, mutta juhlatanssien päiväksi valikoitui perjantai. – Toivotaan, että väkeä tulee paikalle vaikka normaalisti keskiviikkotansseja järjestetäänkin. Nyt panostimme lehtimainontaan, jotta tieto perjantain juhlatansseista välittyisi, Uusi-Kouvo sanoo.


Kesäillan romantiikkaa


Perjantai-iltaa Särkkään oli veneellä Vehkajärven rannalla sijaitsevalta kesämökiltä saapuneet myös Vihtiläiset Leevi Syrjälä ja Eevi Sakala. Nuorille kerta tansseissa on ensimmäinen. – Särkässä ollaan käyty, mutta tansseissa ollaan ensimmäistä kertaa. Nyt kun on 70-vuotisjuhlatanssit ja parikin niin päätettiin tulla, Leevi kertoo.


Nuorten kanssa Särkkään saapuivat myös Jarmo Syrjälä ja Maija Hirvonen. – Viimeksi joskus teininä on tullut käytyä täällä, Maija kertoo.


– Parikymmentä vuotta oltu Vehkajärven rannalla, joten on tullut kyllä käytyä useamman kerran, Jarmo toteaa.


Tunnelma Särkässä saa kehuja poppoolta. – Täällä on kyllä siisti meininki ja paljon ihmisiä, Leevi toteaa.
– Onhan tämä miljöö aivan mahtava. Vesi on niin lähellä, että tässä on sellaista kesäillan romantiikkaa, Maija lisää nauraen.


Tangokuningatarella muistoja Särkästä

Lava täyttyi illan mittaan iloisista tanssijoista. Kun Koriseva aloitti oman vuoronsa, väkeä kerääntyi lavan eteen tangokuningattaren esitystä ihailemaan. Tänä vuonna Korisevan kuningattaruudesta tulee kuluneeksi 35 vuotta. – Muistan, että samana vuonna kun voitin tangokuningattaruuden, olin esiintymässä Särkässä, Koriseva muistelee.


Korisevalla riittää muistoja Särkästä. – Täältä on kyllä monia monia muistoja. Ensimmäistä kertaa, kun tulin meinasi usko loppua kun ajoin niemeä pitkin ja tie vaan kapeni ja kapeni. Ajattelin, että kohta en pääse enää kääntymään pois, mutta sitten edessä valkeni upea lava.


Särkkä kerää kehuja Korisevalta. – Särkässä on aina hyvä tunnelma ja täällä tapaa usein tuttuja vuosien varrelta. Lisäksi porukka on aktiivista ja tanssivaa sekä huomaa, että kesäisin ihmisillä on hymy herkässä. Myös lavalla on tilan tuntua, kun järveä näkyy molemmilta puolilta ikkunoista.


Kesällä Koriseva pyrkii myös lomailemaan. – Kesä on sopivan kiireinen, kun kierrän tanssilavoilla ja kesätapahtumissa esiintymässä. Pystyn kuitenkin pitämään myös lomaa, sillä teen töitä ympäri vuoden. Mielestäni on kiva, että voin tehdä keikkoja tasaisesti vuoden ympäri.


Syksyllä starttaa myös Korisevan 35-vuotisjuhlakiertue. – Tangokuningattaruuden voittaminen oli tosi hienoa. Olin orkesterin kanssa laulanut 11 vuotta jo ennen voittoa, mutta kuningattaruus avasi paljon myös uusia ovia. Olen päässyt sen myötä tekemään ihania ja monenlaisia työtehtäviä viihdyttäjänä. Olen päässyt työskentelemään niin teatterilavoilla, televisiossa kuin konserttisaleissa. Myös oma Fortuna orkesteri on ollut isona tukena koko ajan, Koriseva kertoo.


Kaunis kesäinen perjantai-ilta oli kokonaisuudessaan onnistunut. Väkeä saapui kiitettävä määrä nauttimaan hyvästä musiikista ja mukavasta tunnelmasta. 70-vuotisjuhlan kunniaksi Särkkään saapuneille 500. ensimmäiselle oli tarjolla myös pullakahvit.Evästeet