Olemme Facebookissa!

11.06.2020 – Vesilahdentien määrärahan eteen tehtiin paljon duunia

Kansanedustaja Ilmari Nurminen on tyytyväinen, että Vesilahdentie sai kauan kaivatun peruskunnostusrahan valtion kevään lisätalousarviossa.
Hallitus päätti kevään lisätalousarviossaan myöntää 2,5 miljoonan euron rahoituksen Vesilahdentien peruskunnostukseen. – Paljon tehtiin duunia ja tilanne eli koko ajan. Hienoa, että rahoitus saatiin mukaan talousarvioon, sanoo määrärahasta aloitteen tehnyt kansanedustaja Ilmari Nurminen (sdp.).

Valtion lisätalousarviossa keskityttiin väylähankkeiden osalta Ilmari Nurmisen mukaan pääasiassa isoihin investointeihin. Vesilahdentie saama 2,5 miljoonaa on Pirkanmaalla ainoa perustiestölle myönnetty määräraha.


– Punkalaitumella tiestö sai viime hallituskaudella rahoitusta ja Vesilahdentietä lukuun ottamatta pääväylät ovat hyvässä kunnossa. Nyt saadaan viimeinenkin huono tieosuus kuntoon, Nurminen kuvailee.


Hän ei yksin ota kunniaa lisätalousarvion rahoista, vaan sanoo myönteisen päätöksen vaatineen myös yhteistyötä ja tukea. – Hallituskumppanit antoivat tukensa ja taustatukea tuli myös Suomen Kuorma-autoliitolta. Vesilahdentiellä kulkee paljon muun muassa puutavaraa ja se on tärkeä elinkeinoelämän ja työllisyyden näkökulmasta.


Myönteistä rahoituspäätöstä edesauttoi myös se, että Pirkanmaan Ely-keskus on arvioinut Vesilahdentien kunnon parannustarpeen merkittäväksi. – Tärkeänä pontimena aloitteelleni oli myös paikallisilta saatu palaute ja yhteydenotot tien heikosta kunnosta, Nurminen sanoo.


Pirkanmaan Ely-keskuksesta kerrotaan, että Vesilahdentie peruskunnostus alkaa ensi syksynä. Sitä ennen kartoitetaan tehtävät toimenpiteet. Pelkästä päällysteen uusimisesta ei ole kyse, vaan tien kantavuuttakin tullaan parantamaan erilaisin toimenpitein.


Kulmunin puolesta harmittaa


Demarien eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana toimiva Nurminen otti maanantaina Punkalaitumella käydessään kantaa myös Katri Kulmunin (kesk.) ilmoitukseen jättää valtioneuvosto ja valtionvarainministerin tehtävät.


– Minua harmittaa Kulmunin puolesta, sillä olen pitänyt hänen tavastaan toimia. Kaikkia asiaan johtaneita taustoja en tosin tiedä.


Nurminen kokee, että hallituskoalition sisään lyödään tällä hetkellä useammasta suunnasta kiilaa. – Mediassa hallitustyöskentely saadaan näyttämään eripuraiselta mutta demarien ja keskustan välillä on mielestäni yhteisymmärrys. Hallitusohjelmaa viedään eteenpäin.


– Hallitus on onnistunut koronakriisin etupainotteisissa hoitotoimissa mutta lisäbudjettia vaaditaan vielä syksyllä. Samaan aikaan on mietittävä myös toimia, joilla talous saadaan pidemmällä aikavälillä tasapainoon. Koronakriisin jälkihoito vaatii vielä vuosien työn.


Kesäloma tulee hektisen kevään jälkeen Ilmari Nurmisen mukaan tarpeeseen. – Lepäilen ja varmasti matkustelen kotimaassa. Urheilen ja nautin kesästä.

 

 

Evästeet