Olemme Facebookissa!

11.05.2017 SM-ampumasuunnistukset saivat kilpailijoilta kiitosta

Miesten pääsarjan kilpailijat nousivat lähdön jälkeen Porttikallion rinteille pitkänä letkana ampumasuunnistuksen SM-kisoissa.
Porttikalliolla järjestettiin perjantaina ja lauantaina ampumasuunnistuksen SM-kisat, jotka samalla olivat myös maailmancupin osakilpailu. Tauluja kaatoi ja rasteja etsi paikallisessa urheilupyhätössä viikonvaihteessa parisensataa kilpailijaa.

SM-kisan järjestämisestä vastasi Punkalaitumen Kunnon suunnistusjaosto. Kisaorganisaatio oli hiottu hyvään iskuun ja järjestelyt sujuivat mallikkaasti. – Talkoolaisia oli kumpanakin päivänä paikalla noin 80. Suunnistajien lisäksi mukana oli seuran ampumahiihtojaosto ja muiden jaostojen vapaaehtoisia sekä metsästysseurojen väkeä. Talkooväki ansaitsee suuret kiitokset, kertoo kilpailun johtaja Markus Salo.


– Paljon on hommia tehty kisojen eteen viimeisen kahden vuoden aikana ja tuntuu, että työ ei mennyt hukkaan. Hyvät fiilikset kyllä jäivät, Salo toteaa tyytyväisenä.


Hänen mukaansa myös kilpailijat olivat tyytyväisiä kisajärjestelyihin ja maastoihin. – Etenkin ulkolaiset kilpailijat kävivät kaikki erikseen kiittämässä hyvistä kisoista. Myös palkinnot saivat kiitosta. Vaikka kisaämpäri ei rahallisesti ollut kovin kallis, jää se varmasti paljon paremmin mieleen kuin pokaali.


Suunnistusradat Porttikalliolle oli laatinut Esa Hämäläinen. – Porttikallio on maastona haastava, koska korkeuseroja ja jyrkänteitä on paljon. Kaikki radat ja rinteet on todella suunnistettava, mikäli aikoo onnistua, Hämäläinen sanoo.


Kilpailun lähtöpaikka oli Porttikalliolla jonkin matkaa stadionilta sijaitsevan lammen tuntumassa. Siellä kilpailijoita matkaan lähetti teräksistä auton vannetta vasaralla kolauttaen Pentti Kuusela. Muina toimihenkilöinä olivat Pirjo Kuusela, Esko Mäkiniemi, Esko Nummi, Osmo Nummelin ja Antero Laakso.


Ampumapaikka puolestaan toimi Jani Häkkisen komennossa suuren talkoojoukon voimin. Kisoissa oli myös Punaisen Ristin ensiapupiste, jossa Ulla Dahl kertoi hoitaneensa muutamia haavoja, joita suunnistajille oli matkan varrella tullut.


Perjantaina Porttikalliolla kilpailtiin sprinttikisa, jossa miesten pääsarjan H21 voitto meni Lääkintävarikon Urheilijoita edustavalle Mikko Hölsälle. Naisten D21 -sarjan voitti Dalregementetsia edustanut Karin Stenback Ruotsista. Suomen mestaruuden voitti kakkoseksi tullut Närpes Kraftin Caroline Sandelin.


Lauantaina kilpailtiin yhteislähtönä pitkät matkat. Miesten pääsarjassa Mikko Hölsä oli edelleen paras ja naisten sarjan voitti ruotsalainen Anna Elffors.


Punkalaitumen Kunnosta nuoret saivat osallistua ”kotikisoihin”. Perjantain sprintteihin osallistuivat Nurmon sisarukset Katariina, Marjaana ja Pauliina. Katariina oli D18-sarjan neljäs, Marjaana D16-sarjan seitsemäs ja Pauliina D14-sarjan viides.


Kaikki kilpailun tulokset löytyvät Punkalaitumen Kunnon nettisivuilta.

 

Evästeet