Olemme Facebookissa!

11.04.2024 KuusVeisaa vieraineen viihdytti yleisöä

Lauluryhmä KuusVeisaan konsertissa esiintyivät Tommi Henttinen, Anki Rinne, Sari Vainio-Knuutila, Anni Karo, Pirkko-Liisa Henttinen, Malla Vehviläinen, Oili Mölsä, Anni Uusi-Kuitti ja Eevi Nissilä. Esiintyjät saivat ruusut Punkalaitumen seurakunnalta.
Lauluryhmä KuusVeisaan konsertti Keskuskoulun juhlasalissa sunnuntaina 7.4. tarjosi yleisölle nautittavan musiikkihetken. Lauluryhmän vieraina kuultiin Tommi Henttisen laulua ja kitaransoittoa sekä Eevi Nissilän huilunsoittoa.

KuusVeisaa astui estradille neljä kertaa. Yleisö sai nauttia ryhmän monipuolisesta osaamisesta ja laulamisen riemusta. Laulajien iloista ja rentoa esiintymistä oli ilo seurata.


Ensimmäiseksi KuusVeisaalta kuultiin Pekka Simojoen Pyhiinvaeltajan laulu, sekä muita hengellisiä lauluja. Toiseen osaan lauluryhmä oli koonnut suomalaisia kansansävelmiä, joista varsinkin viimeiseksi kuultu Piu pau papinkello sai yleisöltä raikuvat aplodit. Sovitus soi upean moniäänisesti.


Kolmannessa osiossa ryhmä lauloi iskelmäsäveliä ja konsertti päättyi isänmaallisiin lauluihin  Äiti Karjala, Laulu Suomelle ja Finlandia.


KuusVeisaan kokoonpanossa laulavat Pirkko-Liisa Henttinen, Anni Karo, Oili Mölsä, Anki Rinne, Sari Vainio-Knuutila ja Malla Vehviläinen.


Lauluryhmä perustettiin vuonna 2010 kirkkokuorolaisista kanttori Eeva-Liisa Isosaaren johdolla. Pirkko-Liisa, Anni, Anki ja Malla ovat laulaneet alusta saakka ryhmässä.


Vuosien saatossa ryhmän ohjelmisto on laajennut kevyempään musiikkiin. Aluksi ohjelmistossa oli pääasiassa hengellistä musiikkia sekä kansanlauluja.


– Ilo, valo, rakkaus. Heidän laulunsa on riemuisaa ja ihanaa, ihan tuli heitä ikävä, kuvailee Eeva-Liisa Isosaari konsertin jälkeen. – Minusta oli ihana kuulla sitä pohjaa, mikä aikanaan luotiin. Muistan kun aloitimme ja kuinka he kaikki olivat innokkaita. Tavallisista kuorolaisista kasvoi ahkeria harjoittelijoita ja taitavia esiintyjiä. Ehdimme tehdä yhteistyötä puolitoista vuotta.


Eeva-Liisa Isosaari iloitsee, että ryhmällä on edelleen ohjelmistossaan hänen sovituksiaan. Myös se, että ryhmä on panostanut lauluopintoihin, on hienoa. Paikalla olikin ryhmän laulunopettaja Päivi Vahela-Nykänen. Lauluopintoihin KuusVeisaa sai avustuksen Joutsenten Reitiltä.

Konsertin esitykset säesti Anni Uusi-Kuitti. Hän on säestänyt ryhmää aikaisemmin sekä laulanut siinä itsekin.
Punkalaitumelaislähtöinen baritoni Tommi Henttinen esitti laulut Nyt on kaikki kallistunna, sekä Jag drömde en gång. Henttinen myös säesti kuoroa kitaralla.


Punkalaitumelainen huilisti Eevi Nissilä esitti kappaleet Myrskyluodon Maija, Mun sydämeni tänne jää ja Sininen ja valkoinen.


– Oli kiva päästä esiintymään ja konsertista jäi mukava olo, sanoo Eevi Nissilä.


– On vähän niin kuin kotiin tulisi, toteaa Tommi  Henttinen, joka on esiintynyt ennenkin Punkalaitumella. – On mukava päästä täällä esiintymään ja näyttämään taitojaan.


Konsertin juonsi Linda Lähdeniemi. Yleisöä paikalla oli seitsemisenkymmentä henkeä.

 

Evästeet