Olemme Facebookissa!

11.01.2018 Yrityselämän kehittäminen vaatii ennakkoluulotonta ajattelua

Punkalaitumen Yrittäjien puheenjohtaja Laura Jonkka kaipaa ennakkoluulotonta ajattelua ja aktiivisuutta, jotta keskipitäjän tyhjiin liiketiloihin löytyisi uutta toimintaa.
Punkalaitumen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Laura Jonkka on huolissaan keskipitäjän yrityselämän tulevaisuudesta. – Tyhjiä liiketiloja on liikaa jo nyt ja kun vielä muutamat yrittäjät eläköityvät, on huoli palveluiden säilymisestä aito.

Jonkan suurimpana huolena tyhjien liiketilojen lisäksi on paikkakunnan kivijalkakauppojen tulevaisuus. – Jos yrityksiä loppuu, pitää ostoksille lähteä muualle. Tähän asti monet tuotteet kuten kodinkoneet on voinut ostaa omalta pitäjältä.


Monessa paikkakunnan yrityksessä on Jonkan mukaan tilanne, jossa yritykselle ei löydy jatkajaa. Myös uusien yritysten perustamisen saralla on hiljaista. – Yrittäjyydestä puhutaan kyllä paljon myönteisesti ja sitä opetetaan jo koulussakin mutta löytyykö todellisuudessa niitä, jotka ovat valmiit ryhtymään yrittäjiksi?


– Kunnan ja yrittäjien yhteistyötä tarvitaan, jotta tyhjiin tiloihin saadaan toimintaa. Tyhjien liiketilojen omistajat ja niistä mahdollisesti kiinnostuneet pitäisi saada kohtaamaan. Yksi mahdollisuus olisi kävelykierroksen tai idearetken järjestäminen tyhjiin tiloihin. Siihen voisivat kaikki osallistua ja samalla voitaisiin miettiä, minkälaista toimintaa ja yrittäjyyttä pitäjässä kaivattaisiin, Laura Jonkka pohtii.


Hän peräänkuuluttaa ennakkoluulotonta ajattelua elinkeinoelämän kehittämiseksi. – Keskustelun avaajia tarvitaan. Palloja on heitettävä ilmaan ennakkoluulottomasti, vain sillä tavalla joku voi ottaa ideoista kopin.


– Tyhjien liiketilojen markkinointia on myös tehostettava. Ne olisi hyvä koota esimerkiksi nettiin vaikkapa kunnan sivuille, Laura Jonkka huomauttaa.

 

Evästeet