Olemme Facebookissa!

10.12.2021 Itsenäisyyspäivänä seppele sankarihaudalle

Punkalaitumen Sotaveteraanien puheenjohtaja Veli Nieminen, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Harri Lumme ja vt. kirkkoherra Auni Kaipia laskivat seppeleen sankarihaudalle. Kunniavartiossa olivat Juha Aro ja Mikko Männistö.
Itsenäisyyspäivää vietettiin Punkalaitumella typistetyin menoin.

Maanantaina voimaan astuneet, tiukennetut koronarajoitukset estivät itsenäisyyspäivänjuhlan pitämisen ja seurakuntatalossa pidettäväksi aiottu tilaisuus peruttiin, sillä koronapassin käyttöä ei ehditty ilmoittaa riittävän laajasti.


Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalveluksessa vt. kirkkoherra Auni Kaipia totesi, että itsenäisyyspäivän voimme kiittää siitä, että meillä on hyvä maa asua ja elää.


– Aikakausi, jota elämme, on täynnä haasteita. Itsenäisyys on kuin peili, josta voimme peilata, miten käytämme osaamistamme Suomen hyväksi, sanoo Auni Kaipia.


Aunia toteaa, että menneillä sukupolvilla oli omat haasteensa, meillä omamme. – Tällä hetkellä koetellaan lähimmäisyyden huomioon ottamista. Tarvitsemme toisia ihmisiä ja haluamme kokoontua yhteen, koska elämäämme on viime aikoina rajoitettu. Jeesus on opettanut meitä palvelemaan ja auttamaan toisia. Lähimmäisten huomioon ottaminen on meidän jokaisen tehtävä, jota emme voi ulkoistaa.


Aunia muistuttaa myös, että Suomi ei ole irrallinen saareke maailmassa, vaan kuulumme kansojen perheeseen.


Jumalanpalveluksessa musiikkia esitti lauluryhmä Vallattomat eli Hannu Keinänen, Jouko Rintala ja Veli-Matti Karo.


Jumalanpalveluksen jälkeen Punkalaitumen sotaveteraanien puheenjohtaja Veli Nieminen laski yhdessä Punkalaitumen kunnanvaltuuston puheenjohtajan Harri Lumpeen ja vt. kirkkoherran Auni Kaipian kanssa seppeleen sankarihaudalle.

Itsenäisyys kokoaa yhteen


– Itsenäisyyspäivänä muistelemme menneitten sukupolvien työtä maamme hyväksi. Kertaamme varsinkin kansamme raskaita vaiheita. Ihailemme sitä epäitsekkyyttä ja uhrautuvaisuutta, jolla he ovat puolustaneet maamme itsenäisyyttä ja vapautta tai ovat rakentaneet ja kehittäneet yhteiskuntaamme, sanoo vt. kirkkoherra Auni Kaipia. Hänen oli tarkoitus pitää juhlapuhe itsenäisyyspäivän juhlassa seurakuntatalossa.


Hän pohtii, että vaikka tämän päivän ihmiset ihailevat menneitä sukupolvia, he saattavat samalla itse toimia täysin toisten periaatteiden mukaan. – Nykyajan elämässä korostuvat jokaisen yksilön itsemääräämisoikeus ja vapaus tehdä mitä kukin haluaa. Ikään kuin toisten ihmisten huomioon ottamisen tarve olisi kadonnut tai sitä ei enää tarvittaisi.


 – Itsenäisyyden puolustaminen oli ja on itsekkyydestä luopumista, muiden ihmisten ajattelemista ja heidän tarpeidensa huomioimista. Se on samalla muihin ihmisiin liittymistä, kaikkien erilaisten ihmisten ihmisarvon tunnustamista ja heidän hyväkseen toimimista. Itsenäisyys ei vie meitä erilleen vaan kokoaa yhteen. Yhdessä olemme vahvempia, luovempia ja kekseliäämpiä. Yhdessä voimme tehdä enemmän.


– Kiitokseksi siitä, että saamme elää hyvässä maassa, jokaisen meidän tehtävämme on jatkaa tätä työtä, mitä sukupolvet ennen meitä ovat jo tehneet. Tehtävämme on rakentaa hyvää elämää itsellemme, läheisillemme, kaikille tässä maassa ja maailmassa asuville. Jokaista tarvitaan. Jokainen on tärkeä. Jokaisen valinnoilla ja tekemisellä on merkitystä, sanoi Auni Kaipia.

 

Evästeet