Olemme Facebookissa!

10.08.2017 Tomi Alakoski valittiin 4H-liiton toimitusjohtajaksi

omi Alakoski aloittaa työt 4H-liiton toimitusjohtajana syyskuun alussa.
Punkalaitumelaissyntyinen Tomi Alakoski valittiin alkukesästä Suomen 4H-liiton toimitusjohtajaksi. Alakoski aloittaa työt liitossa syyskuun alusta.

4H-toiminta on valtakunnallista ja paikallisyhdistyksiä onkin Suomessa 225. Jäsenistöä 4H:lla on yhteensä 55 000.


– 4H on ollut jo minun lapsuudessani vahva toimija lasten ja nuorten maailmassa. Olen itsekin käynyt 4H-kerhoissa, kesäleireillä sekä kerännyt lannoitesäkkejä, kertoo Alakoski.


Oma vahva 4H-tausta olikin yksi merkittävä asia, jonka vuoksi Alakoski kiinnostui toimitusjohtajan paikasta. Lisäksi hänen työhistoriansa sekä koulutuksena auttoivat hyppäämään nykyiseen tehtävään.


– Toimin heti valmistuttuani opettajana jonkin aikaa Helsingissä. Sen jälkeen työskentelin Taloudellisessa tiedotustoimistossa, jossa syntyi Yrityskylä-projekti, jonka parissa vietin viimeiset kahdeksan vuotta.  


4H-yrittäjyys onkin yksi asia, jota Alakoski haluaa lähteä kehittämään ja laajentamaan. Hänen mukaansa se on hyvä tapa saada kosketusta työ- sekä talouselämään.


– Olen sitä mieltä, että kaikki toiminta lähtee tarpeesta. Jos jossakin, esimerkiksi 4H-yrittäjyydessä, huomataan joitakin kehittämiskohtia, niin toki sen parhaan mukaan tulemme korjaamaan. Aina tulee kuitenkin ottaa huomioon, että asioita tehdään ja kehitetään lasten sekä nuorten tarpeiden mukaisesti.


– Eri sidosryhmät ovat myös erityisen tärkeitä 4H-toiminnalle niin valtakunnallisella kuin kuntatasollakin. Kuntien ja yritysten merkitys on toiminnan kannalta suuri.


4H-liitolla on ollut ennen Alakoskea vain neljä toimitusjohtajaa.


– Liiton 90-vuotishistorian aikana on ollut erittäin pitkäaikaisia toimitusjohtajia, joten on hienoa saada jatkaa jo monen sukupolven työtä. Eniten minua kiehtoo siinä se, mitä 4H oikeasti tekee lasten ja nuorten hyväksi.


 Alakoski muistuttaa myös, että nuorten oma-aloitteisuus ja aktiivisuus on asia, jota 4H haluaa edistää.


– 4H-toiminta on alun perin tuotu Suomeen vahvasti maaseutupitäjiin, jotta maaseudun lapset saisivat uskoa ja luottoa tulevaan. Punkalaidun kotikuntana on antanut hyvät valmiudet siis kyseisiin syyskuussa alkaviin haasteisiin, summaa Tomi Alakoski.

 

Evästeet