Olemme Facebookissa!

10.01.2020 Päiväkoti on koko pitäjän uudenvuodenlahja

Punkalaitumen uusi päiväkoti otettiin vastaan ennen joulua. Toiminta tiloissa alkaa helmikuun aikana. Uuden päiväkodin nukkumasalia esittelivät kunnanjohtaja Tuija Ojala, tekninen johtaja Satu Alajärvi ja kunnan rakennusmestari Kari Isokivijärvi.
Punkalaitumen uusi päiväkoti siirtyi 19.12. urakoitsija Laptilta Punkalaitumen kunnalle. Rakennus valmistui pari viikkoa etuajassa. – Tämä on kyllä ehdottoman hyvä uudenvuodenlahja kaikille kuntalaisille, toteaa kunnanjohtaja Tuija Ojala tyytyväisenä.

Kunnanjohtaja Tuija Ojala, tekninen johtaja Satu Alajärvi ja kunnan rakennusmestari Kari Isokivijärvi poikkesivat esittelemässä valmistuvan päiväkodin tiloja perjantaina 20.12. – Kyllä tässä pitäjässä jotain saadaan vastaanottaa, Isokivijärvi naurahtaa.


Seuraavaksi uudessa päiväkodissa on edessä kalustaminen. – Kalusteet tulevat viikoilla 4–5. Sitä ennen tilojen annetaan tuulettua, kertoo tekninen johtaja Satu Alajärvi. Kolmiryhmäinen, 60 lapsen päiväkoti saa ensimmäiset asiakkaansa helmikuun aikana.


Kalusteet toimittaa Kuopio Wood. – Kalustehankinnassa on ajateltu laatua ja sopivuutta. Henkilökunta sai myös ottaa osaa niiden valintaan, kertoo Satu Alajärvi.


Kunnan virkamieskolmikko antaa tunnustusta rakennuksen KVR-urakasta vastanneelle Lapti Oy:lle. – Tämä työmaa rullasi, kuten luvattiin. Vastaava mestari oli ensiluokkainen ja kaikesta huomasi, että asiat olivat hyvin hallinnassa.


Erityisesti uudessa päiväkodissa on kiinnitetty huomiota sisäilman laatuun. – Sisäilma on S1-luokkaa eli se täyttää tiukimmat vaatimukset, sanoo Kari Isokivijärvi. Sisäilman laatuun panostaminen näkyy muun muassa teknisessä tilassa, jossa ilmanvaihdosta huolehtii kaksi massiivista ilmanvaihtokonetta. Niitä voidaan ohjata tietokoneella joko paikan päällä tai etänä.


Uuden päiväkodin rakentamiseen on osallistunut myös paikallisia yrityksiä. Rakennuksen ja pihan pohjatöistä ja viherrakentamisesta vastasi Suomen Pohjatyö Oy, mursketta toimitti Juha Yli-Parri, siivouksesta vastasi Elina Korhonen, kaukolämmön toimitti Biotrio, kaiteista ja kuivatustelineistä sekä viimeistelypellityksen hoiti Metalliasennus Saarinen. Nostotöitä tekemässä oli Jeesi-Service. Betonirenkaat toimitti Punkalaitumen Sementtivalimo. Timanttiporauksia teki Rakennusliike Paavo Hällfors ja betonipiikkauksia Louhintaliike Häkkinen.


– Työmaa sujui kaikin puolin hyvin. Urakka oli myös tarkkaan valvottu. Sellainen päiväkoti Punkalaitumelle tuli, kuin tilaaja halusi. Paikallisia yrittäjiä on helppo kiittää hyvästä yhteistyöstä. He ovat tehneet hyvää työtä, kiittelee Laptin vastaava mestari Teemu Salminen.

 

Evästeet