Olemme Facebookissa!

09.02.2017 Tuttuja kasvoja löytyi paikallislehdestä

Pohjoisseudun koulun ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat tutkivat paikallislehteä iloisin mielin opettaja Sari Vainio-Knuutilan kanssa Sanomalehtiviikon kunniaksi.
Pohjoisseudun koulun alaluokkien oppilaat tutkivat torstaina Sanomalehtiviikon kunniaksi samana päivänä ilmestynyttä paikallislehteä. Löytyipä sen sivuilta muutama tuttu kasvokin.

Koulun ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat keskittyivät koko äidinkielen tunnin Sanomalehtiviikon asioihin Punkalaitumen Sanomien avulla. Yhdessä opettaja Sari Vainio-Knuutilan kanssa käytiin läpi sitä, mitä kaikkea lehden sivuilta voi löytyä. Myös paikalla ollut lehden päätoimittaja kertoi oppilaille muutaman sanan lehden tekemisestä.


– Lapset seuraavat asioita nykyään pitkälti erilaisten ruutujen välityksellä mutta kyllä he tunnistavat mm. tutut iltapäivälehdet sekä Aamulehden, kertoo Sari Vainio-Knuutila.


Myös paikallislehti tunnetaan. – Oma paikallislehti on helposti lähestyttävä ja sieltä löytyy usein tuttuja ihmisiä. Monesti kuulee lauseen, että ”se oli lehdessä”.


Lasten korviin tarttuu Vainio-Knuutilan mukaan myös suurempia meneillään olevia asioita. – USA:n presidentinvaaleja on selvästi seurattu ja niistä keskusteltu luokassakin eli voi sanoa Trumpin tavoittaneen suomalaislapset.


– En tiedä, herättääkö Trump oppilaista huolta mutta ihmetystä ainakin. Joku oppilas taisi sanoa tosin niinkin, että hänestä tulee isona Trump, Vainio-Knuutila naurahtaa.


Aku Ankka ja paikallislehti


Oppilaiden keskuudessa tehdyn kyselyn mukaan Aku Ankka vaikuttaa suositulta lehdeltä, moni seuraa myös omaa paikallislehteä.


– En lue lehtiä, enkä tiedä yhtään lehteä, väittää Anna mutta pienellä ”tenttauksella” tutuiksi paljastuvat ainakin Maaseudun Tulevaisuus ja Punkalaitumen Sanomat.


Alisan lempilukemista puolestaan ovat H&M:n vaatekuvastot, Aku Ankka ja hevosaiheiset lehdet.
– Luen paljon. Aku Ankkaa, Aamulehteä, Punkalaitumen Sanomia, Erä-lehteä, Metsästys&Kalastusta ja Metsästäjä –lehteä, luettelee Vihtori. – Metsästyslehdissä on mielenkiintoista tietoa vaikka siitä, koska ammuttiin ensimmäinen peura.


Otso on puolestaan kiinnostunut tiedelehdistä. – Minua kiinnostavat kaikki sähköasiat. Luen myös erilaisia ennätystenkirjoja.

 

Evästeet