Olemme Facebookissa!

08.12.2023 Porttikalliolle suunnitellaan seikkailupuistoa

Johanna ja Juho Murto pitävät Porttikalliota potentiaalisena paikkana seikkailupuistolle. Pariskunnan yritys, Pimpernel Rockfields Oy aloittaa ensi kesänä tarkemmat selvitykset alueen soveltuvuudesta toimintaan.
Mikäli Johanna ja Juho Murron suunnitelmat toteutuvat, rakennetaan Porttikalliolle seikkailupuisto, joka aloittaisi toimintansa kesäkaudella 2025. Pariskunnan yritys Pimpernel Rockfields Oy sai hankkeelleen Leader Joutsenten reitiltä 7 500 euron käynnistystuen viime viikolla.

Johanna ja Juho Murto ovat muuttaneet Punkalaitumelle vuonna 2016. Johanna on kotoisin Sodankylästä, Juho Vesilahdelta. – Melkein koko täällä oloajan ovat elinvoima-asiat olleet mielessä. Olemme pohtineet, mikä voisi olla Punkalaitumella joku uusi ”juttu”.


– Viime kesänä alkoi kirkastua, että seikkailupuisto voisi sopia Punkalaitumelle. Vinkin Porttikalliosta sain yrittäjäystävältäni, koska ulkoilukeskuksessa on meneillään kunnan kehittämishanke. Kävin kunnassa juttelemassa ja sielläkin ajatuksesta innostuttiin, Johanna kertoo.


Seikkailupuisto rakennettaisiin kunnalta vuokratulle maalle ja tarkoittaisi käytännössä puihin rakennettavia ratoja ja erilaisia liukuja. – Porttikalliolla tällaisen radan pystyisi rakentamaan aika korkealle ja komeisiin maisemiin, pariskunta sanoo.


Tällä hetkellä lähin vastaavanlainen seikkailurata sijaitsee Sastamalan Ellivuoressa, jossa se on ollut erittäin suosittu.


– Itse olen innostunut seikkailupuistoista. Radoilla pystyy haastamaan itseään ja voittamaan omia pelkojaan esimerkiksi korkeista paikoista, Johanna naurahtaa.


Kunhan talven lumet sulavat, aletaan Porttikalliolla selvittää tarkemmin seikkailupuiston mahdollisuuksia. – Alueen puustolle tehdään mikroporauksia, jotta selvitetään niiden kunto ja tehdään maastotutkimuksia, jossa selvitetään radan kiinnitysmahdollisuuksia. Mikäli seikkailupuistoa lähdetään selvitysten jälkeen rakentamaan, on se sitten jo isompi investointi, Johanna ja Juho kertovat.


Pariskunnan yrityksen nimi, Pimpernel Rockfield, saattaa paikallisista tuntua erikoiselta. Nimelle on kuitenkin hyvinkin paikallinen selitys. Pimpernel tarkoittaa punka-kasvia ja rockfieldin voisi suomentaa vaikkapa kivilaitumeksi.

 

Evästeet