Olemme Facebookissa!

08.12.2017 Kansanjuhlassa palkittiin ja syötiin lähiruokaa

Liikuntahallilla Suomi 100 -kansanjuhlassa päästiin maistamaan mm. lähiruokaa ravintola Punkan toteuttamasta illallispöydästä.
Punkalaitumen kunnan Suomi 100 -kansanjuhla kokokosi liikuntahallille noin 350 henkeä juhlimaan itsenäisyyttä. Juhlapuheen pitänyt 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski korosti nuorista huolehtimisen ja koulutuksen merkitystä Suomen menestystarinan jatkumisessa.

Yhdessä lauletun Maamme-laulun jälkeen kansanjuhlaan vieraat toivotti tervetulleiksi kunnanjohtaja Jyrki Moilanen. Hän kiitti itsenäisyydestä erityisesti sotaveterani- ja jälleenrakennussukupolvea. Moilanen totesi myös kunnan itsenäisenä pysymisen tärkeäksi, jotta päätöksenteko palveluiden järjestämisestä säilyy omissa käsissä.


Yhteiskoulun oppilaiden vauhdikkaan ja runsaasti aplodeita keränneen tanssiesityksen jälkeen juhlapuheen piti 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski.


– Suomi on ollut ja on pieni maa erityisesti väkiluvulla mitattuna. Tämä ei ole kuitenkaan estänyt Suomea kasvamasta kokoaan huomattavasti merkittävämmäksi toimijaksi. Se on ollut mahdollista mm. vahvalla uskolla koulutuksen tärkeyteen. Jo J. V. Snellman aikoinaan perusti Suomen menestyksen avaimet kansan sivistykseen. Snellman totesi jo varhain, että koulutus on pienen kansan ainoa menestyksen tae, Alakoski muistutti.


Alakoski kiitteli myös Punkalaitumen vahvaa panostamista lapsi- ja nuorisotyöhön. – On hienoa, että esimerkiksi nuorisovaltuustolla on aktiivinen rooli oman kotikunnan kehittämisessä. Juuri solmittu yhteistyösopimus Punkalaitumen kunnan ja 4H-yhdistyksen välillä luo erinomaisia edellytyksiä toiminnan pitkäjänteisempään kehittämiseen.


Puhe julkaistaan kokonaisuudessaan ensi viikon lehdessä.


Kansalaisjuhlassa jaettiin myös Punkalaidun-mitaleita. Henkilökohtaisista ansioista mitalin saivat kunnan luottamushenkilöinä ansioituneet Matti Seppä, Ari Prihti ja Jouko Mäkelä. Lisäksi mitalilla palkittiin kunnan pitkäaikainen kiinteistönhoitaja Raimo Lindroos.


Punkalaidun-mitalilla palkittiin myös paikallisia yhdistystoimijoita. Mitalin saivat Punkalaitumen Sotilaspojat, Punkalaitumen Reserviläiset, Punkalaitumen Reserviupseerikerho, Jalasjoen Metsästysseura, Punkalaitumen Lionsklubi ja Punkalaitumen Rotaryklubi. Mitalit ojensivat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Outi Uusi-Kouvo, kunnanjohtaja Jyrki Moilanen sekä hallinto- ja talousjohtaja Oili Mölsä.


Punkalaitumen Museo- ja Kotiseutuyhdistys palkitsi juhlassa Suomen Kotiseutuliiton kultaisella ansiomerkillä kotiseutuneuvos Juhani Helariutan toiminnastaan kotiseututyön edistäjänä. Hopeisen ansiomerkin saivat Janne Uusi-Kämppä ja Seppo Männistö. Ansiomerkit ojensivat yhdistyksen puheenjohtaja Kalevi Sillanpää ja sihteeri Aki Mikkola, joka toimi myös kansanjuhlan juontajana.


Musiikkia juhlassa esitti huilulla Essi Kantonen Anni Uusi-Kautin säestyksellä. Kaksikko tulkitsi kappaleet Elämää juoksuhaudoissa sekä Myrkyluodon Maija. Punkalaitumen kuorot: mieskuoro, kirkkokuoro, naiskuoro Pihlajanmarjat ja lauluryhmä KuusVeisaa esittivät Irina Kaukisen ja Pirkko-Liisa Henttisen johdolla laulut On suuri sun rantais autius ja Laulu Suomelle sekä Finlandiahymnin.


Juhlan päätössanat lausui kirkkoherra Irina Kaukinen. Hän muistutti positiivisen yhdessä tekemisen merkityksestä kotipitäjässä asioita eteenpäin vietäessä.


Juhlan jälkeen oli tarjolla buffetillallinen, josta vastasi ravintola Punka. Ruokapöydässä oli tarjolla mm. lähiruokaa Metsärannan Lihan viljapossun haudutetun kasslerin muodossa.


Illallisen jälkeen yleisö pääsi tanssilattialle paikallisen Tähtikartta-yhtyeen tahdittamana. Liikuntahallilla saattoi tutustua myös Yhteiskoulun oppilaiden tekemään sankariboordiin.

 

Evästeet