Olemme Facebookissa!

08.06.2017 Uusi-Kouvo ja Prihti jatkavat puheenjohtajina

Punkalaitumen uusi kunnanvaltuusto piti ensimmäisen kokouksensa maanantaina.
Punkalaitumen uusi kunnanvaltuusto piti järjestäytymiskokouksensa maanantaina. Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin edelleen Outi Uusi-Kouvo (kesk.). Kunnanhallitusta johtaa samoin edellisen kaksivuotiskauden puheenjohtajana toiminut Ari Prihti (ps.).

Valtuuston kokouksen ensimmäiset pykälät johti Mauri Multanen (vas.) vanhimpana valtuutettuna. – Ei riirellä kauheesti, Multanen evästi valtuustoa. Sanoma meni perille, koskapa kokous sujui sopuisissa tunnelmissa.

 

Luottamuspaikoista päätettäessä valtuutettu Timo Karunen (kesk.) esitti päätöksenteon pohjana käytettäväksi puolueiden yhteisesti neuvottelemaa tulosta, jonka pöytäkirjanpitäjä Oili Mölsä luki kohta kohdalta kutakin toimielintä käsiteltäessä.

 

Valtuuston puheenjohtajaksi valittu Outi Uusi-Kouvo toivoi valtuustolta hyvää yhteistyötä. – Siihen on hyvät edellytykset. Kaikki päätökset eivät tule olemaan helppoja. Toivottavasti mielipiteet voidaan tuoda esiin avoimesti ja tehdä päätökset enemmistön kannan mukaisesti.

 

Uusi-Kouvo toteaa tarttuvansa valtuuston puheenjohtajan tehtävään hyvillä mielin ja innolla. – Paljon mielenkiintoisia asioita on kesken. Niistä moni on jatkumo, joten on hyvä, että valtuustosta löytyy myös kokemusta.

 

– Sote-uudistus on iso asia alkavalla valtuustokaudella. Siinä on pysyttävä kartalla ja tehtävä se, mitä voidaan. Tärkeää on ottaa myös heti tiukka ote niihin asioihin, jotka korostuvat jatkossa kunnassa kuten työllisyys ja ennaltaehkäisevät toimet. Hyte-sektori on tärkeä ja sitä ei saa sivuuttaa, Uusi-Kouvo korostaa.

 

Uutta valtuustoa hän pitää kokoonpanoltaan hyvänä. – Toivottavasti kaikki pysyvät aktiivisina ja tuovat oman panoksensa ja osaamisensa työskentelyyn.

 

Järjestäytymiskokouksessa kunnanvaltuuston I varapuheenjohtajaksi valittiin kokoomuksen Sirkka Madekivi (kok.) ja II varapuheenjohtajaksi Martti Mölsä (ps.).

 

Kunnanhallitukseen valittiin puheenjohtajana Ari Prihti (ps.), varapuheenjohtajana Timo Karunen (kesk.) sekä jäseninä Harri Lumme (kok.), Linda Lähdeniemi (kesk.), Antti Peltomäki (kok.), Sanna Salioja (kesk.) ja Marja Wakkala (sdp.).

 

Kunnanhallituksen puheenjohtajaksi valittu Ari Prihti odottaa myös mielenkiintoista nelivuotiskautta. – Koko valtuusto- ja hallituskauden mielenkiintoisin on sen loppupuoli. Silloin nähdään, mitä sote- ja maakuntauudistus tuovat tullessaan. Muutokseen on jo ryhdytty valmistautumaan mm. hoivakiinteistöiden vuokraussuunnitelmilla.

 

– Tietysti edessä ovat myös isot päiväkoti- ja kouluhankkeet. Niiden loppuun saattaminen on tärkeää. Punkalaitumen pitäminen elinvoimaisena on myös yksi päätehtävistä. Uskon, että kunnanhallitus on hyvä kokoonpanoltaan ja yhteistyökykyinen. Kaikilla on halu viedä kuntaa eteenpäin ja parantaa elinvoimaa, Ari Prihti toteaa.

 

Lautakunnat

 

Kunnanvaltuuston ensimmäisessä kokouksessa valittiin kuntaan hallintosäännön mukaiset lautakunnat sekä edustajat ylikunnallisiin toimielimiin ja kuntayhtymiin.

 

Tarkastuslautakunta: pj. Ville Seppä (ps.), vpj. Martti Törmä (kesk.) ja Tuula Vatanen (kok.).

 

Kasvatus- ja opetuslautakunta: pj. Riikka Suominen (kesk.), vpj. Terttu Routsi (sdp.), Jyrki Kankaanpää (kesk.), Sirkka Madekivi (kok.), Reijo Rantanen (ps.), Pasi Siukola (kok.), Virva Uusikartano (ps.).

 

Valtuuston vaalilautakunta: pj. Timo Karunen (kesk.), vpj. Marju Pihlajamaa (kok.), Ville Seppä (ps.). Keskusvaalilautakunta: pj. Tapani Henttinen (kesk.), vpj. Eeva Ylinen (kok.), Marita Koisti (sdp.), Mauri Multanen (vas.), Markku Paija (ps.).

 

Hyvinvointilautakunta: pj. Marju Pihlajamaa (kok.), vpj. Merja Pulakka (sdp.), Tapio Berggren (kok.), Oskari Keto (kesk.), Sari Laakso (ps.), Eeva-Liisa Räsänen (kesk.), Ville Seppä (ps.).

 

Tekninen lautakunta: pj. Sami Uutto (ps.), vpj. Petri Korhonen (sdp.), Jaana Ekilä (kesk.), Virpi Hongisto (ps.), Simo Keto (kesk.), Soili Männistö (kok.), Juha Yli-Parri (kok.).

 

Sastamalan sote-lautakunta: Timo Karunen (kesk.), Terttu Routsi (sdp.).

 

Käräjäoikeuden lautamies: Juha Yli-Parri.

 

Lisäksi valittiin edustajia kuntayhtymiin sekä muihin yhteisiin toimielimiin.

 

Lisämiljoona koululle

 

Valtuusto käsitteli kokouksessaan myös lisämäärärahan myöntämisen Yhteiskoulu-lukion uudisrakennushankkeelle. Miljoonan euron lisämääräraha hyväksyttiin suuremmitta puheitta.

 

Kunnanjohtaja Jyrki Moilasen mukaan kevättalvella hylättyjen tarjousten jälkeen uusi tarjouskierros on valmisteilla kunnassa. – Jotta todellinen tarjouskilpailu saadaan aikaan, on nyt varattu viiden miljoonan budjetti liian vähän.

 

Evästeet