Olemme Facebookissa!

07.12.2018 Kotiin tuotettua monipuolista palvelua

Kaisa Männistö on aloittanut hoivapalveluyrittäjänä Punkalaitumen ja Sastamalan alueella. Hän on hakeutunut myös Sotesin palvelusetelituottajaksi.
Punkalaitumelainen lähihoitaja Kaisa Männistö on aloittanut yksityisten hoiva- ja kotipalveluiden tarjoamisen Punkalaitumen ja Sastamalan alueella. – Oman yrityksen perustamista olen harkinnut jo puolitoista vuotta. Halusin kokeilla uutta ja muodostaa yritykseni palvelut asiakkaille oman näköisikseni, Kaisa kertoo.

Männistöllä on pitkä kokemus hoiva-alalta. Hän on työskennellyt niin kehitysvamma-, mielenterveys- kuin vanhustyössäkin. – Vuoden 2014 alusta olin Kaisankodilla ja palveluiden siirtyminen taannoin yksityiselle toimijalle vauhditti omaa päätöstäni yrityksen perustamisesta. Koen, että pystyn palvelemaan asiakkaita parhaiten tarjoamalla heille hoivapalveluita omiin koteihinsa.


Koulutukseltaan Kaisa Männistö on lähihoitaja. Tällä hetkellä hän opiskelee myös mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkintoa.


Vastikään aloittaneen oman yrityksen palveluita Kaisa kuvaa monipuolisiksi. – Hoivapalveluita, asiointiapua, apua kotiaskareiden tekemiseen sekä terveyspalveluiden seurantaa. Nämä kaikki pitävät sisällään laajan kirjon palveluita esimerkiksi sairastuneen lapsen äkillisestä hoidosta ikäihmisten avustamiseen ja vaikkapa lääkkeiden jakoon. Yhdessä asiakkaan ja myös omaisten kanssa mietimme, mitä on apu ja tuki, jota asiakas tarvitsee. Apu voi olla sekä kertaluontoista että säännöllistä. Palveluiden hankkiminen kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin.


– Yritykseni voi myydä myös arvonlisäverottomia palveluita sosiaalihuoltopalveluina, kun asiakkaan kanssa tehdään palvelusopimus sekä hoito- ja palvelusuunnitelma. Arvonlisäverottomia palveluita voi saada esimerkiksi ikääntymisen tai jonkin sairauden vuoksi, Kaisa kertoo.


Yritys on hakeutunut myös Sotesin palvelusetelituottajaksi. – Tällä hetkellä Sotesi tarjoaa palveluseteliä omaishoitajille ja lapsiperheille, Kaisa kertoo. Jokin aika sitten Sotesi ja kunta järjestivät aiheesta infotilaisuuden, jossa todettiin alan toimijoista olevan alueella huutava pula.


– Sotesin kanssa yhteistyö on ollut yrityksen perustamisvaiheessa sujuvaa ja tosi nopeaa. Neuvoa on saanut aina, kun apua on kysynyt, Kaisa kiittelee.


Hän toivoo, että hoiva- ja kotipalveluista kiinnostuneet ottaisivat rohkeasti yhteyttä. – Työssäni käytän vahvasti kuntouttavaa työotetta, jotta asiakkaan toimintakyky säilyisi hyvänä mahdollisimman pitkään.

 

Evästeet