Olemme Facebookissa!

07.04.2022 Mitalinkiiltoa laitumelaissäbääjien silmissä

Helmi Siuko, Tapio Kankaanpää, Joni Yli-Parri, Ville Marjamäki ja Topias Kaapu taistelevat joukkueissaan paikasta salibandyn SM-mitalipeleihin.
Salibandyn SM-sarjojen play off -pelit ovat täydessä käynnissä. Tänä keväänä mitalia tavoittelee peräti viisi punkalaitumelaisnuorta kolmessa eri joukkueessa.

Helmi Siuko pelaa puolivälieräpelejä tamperelaisen Classicin T18-joukkueessa hämeenlinnalaista Häme Starsia vastaan. Viime lauantaina Classic kukisti hämäläiset ja seuraava peli on edessä tulevana lauantaina. Puolivälierät pelataan paras kolmesta -systeemillä.


– Tavoite on mitalipeleissä. Mikäli pelaamme samalla tyylillä kuin tähän asti, mitali on täysin mahdollinen, Helmi tuumii. Classic hävisi runkosarjassa ainoastaan yhden ottelun.


Helmi pelaa joukkueessa yleensä hyökkäyspäässä. – Omia pisteitäni en ole laskenut. Pääasia on, että voitetaan jokainen peli.


Classicin taivalta kohti SM-kultaa voi seurata YouTubesta Classic tytöt -kanavalta.


Topias Kaapu, Joni Yli-Parri ja Tapio Kankaanpää pelaavat mynänäkeläis-sastamalalaisen SBS Wirmo/KeikY:n P16-joukkueessa puolivälierävaihetta tamperelaista Ilvestä vastaan. Nuorten miesten joukkue hävisi harmittavasti edellisen pelin jatkoajalla lukemin 7–6.


– Kyllähän se viime pelissä söi, kun vielä 40 sekuntia ennen loppua olimme johdossa, mutta vastustaja tuli tasoihin ja voitti jatkoajalla, Tapio harmittelee.


Hän, samoin kuin Joni Yli-Parri pelaavat joukkueessa puolustajan paikalla. Topias Kaapu on maalivahti. – Hinku mitaleille on kova, mutta totta kai polku on vaikea. Kaikki on tahdosta kiinni, kolmikko sanoo.
Ville Marjamäki pelaa puolivälieräpelejä forssalaisen FoSu:n P16-joukkueessa. Hän naurahtaa, että hyvällä tuurilla punkalaitumelaispelaajat pääsevät vielä mittelemään voimiaan toisiaankin vastaan.


– Puolivälierässä meillä on vastassa helsinkiläinen Erä-Viikingit. Viime perjantaina hävisimme pelin ja seuraava peli on huomenna perjantaina, Ville kertoo. Myös hän kuuluu joukkueessaan pakkikalustoon.
Villen, Topiaksen, Jonin ja Tapion pelejä voi seurata YouTubesta osoitteessa Salibandy Pojat 06 SM+Divari live-kanava.


Kaikilla viidellä punkalaitumelaisnuorella on taustalla peliuran aloittaminen Punkalaitumen Kunnon salibandyjoukkueessa ja valmentaja Risto Jaakkolan ”akatemiassa”. Jokainen viidestä nuoresta korostaa sitä, kuinka suuri merkitys nimenomaan aiempien vuosien hyvällä valmennuksella ja kannustuksella on sille, että he tällä hetkellä pelaavat SM-tasolla.

 

Evästeet