Olemme Facebookissa!

07.03.2024 Jalasjoen Metsästysseuran makkaravalkeet kiitoksena maanomistajille

Jalasjoen Metsästysseuran makkaravalkeet järjestettiin viime viikon lauantaina. Yhdistyksen puheenjohtaja Perttu Pohjala tarjoilee makkaraa Seppo Jonkalle.
Jalasjoen Metsästysseuran perinteiset makkaravalkeet järjestettiin lauantaina 2.3. Telkun kodalla seuran kiitoksena maanomistajille ja kylän asukkaille.

– Haluamme kiitoksena järjestää tilaisuuden, sillä se on maanomistajien ja kyläläisten ansiota, että saamme harrastaa metsästystä, kiittelee Jalasjoen Metsästysseuran puheenjohtaja Perttu Pohjala.


Jalasjoen Metsästysseuran makkaravalkeilla on käynyt joka vuosi runsaasti väkeä. Nyt paikalle saapui reilu 200 osallistujaa.


– Aina on väki löytänyt hyvin paikalle ja onhan tämä mukava tapa viettää talvilauantaita.


Telkun kodalla on hyvät puitteet järjestää tapahtumia ja makkaratarjoiluita. – Mettämiehet ovat keskellä mettää, naurahtaa Pohjala.


Makkaravalkeiden yhteydessä järjestettiin myös arpajaiset, joissa arvottiin kolme kokonaista peuraa. Lisäksi jokainen tapahtumakävijä sai mukaansa säilykepurkillisen peuraa.


Peura kanta saatu normalisoitua


Taavi Lehtelä on ollut mukana alusta asti makkaravalkeilla. – Joka vuosi vastuulleni on kuulunut nokipannukahvin keitto. Nyt viime vuosina olen ottanut mukaan apureiksi lapsenlapset Ellun ja Oton.


Lehtelän mukaan Telkun kota valmistui vuonna 2013, jonka jälkeen makkaravalkeita on pidetty vuosittain. – Kyllä on yhtä paljon väkeä joka kerta ollut näillä makkaravalkeilla, jatkaa Lehtelä.


Lehtelä on aktiivinen toimija seurassa ja metsästämässä.


– Tarmokkaasti on tullut käytyä metsästämässä ja peuroja kaadettua, naurahtaa Lehtelä.


Jalasjoen Metsästysseuralla menee Pohjalan mukaan oikein hyvin.


– Peurakanta on saatu vähitellen normalisoitua, joka näkyy esimerkiksi siinä, että peurakolareita on ollut huomattavasti vähemmän kuin moneen vuoteen, sanoo Perttu Pohjala.


Pohjalan mukaan peurakanta on laskenut, mutteivät peurat suinkaan ole loppunut. – Suunnilleen puoleen on peurakanta pienentynyt.


 Telkun kodalla puhututtivat myös susihavainnot.


– Vehkajärven suunnalla susihavainnot ovat lisääntyneet, kertoo Pohjala.

 

Evästeet