Olemme Facebookissa!

07.03.2019 Lapsuudenystävät perustivat autokorjaamon

Arttu Lähdeniemi ja Valtteri Niekka ovat perustaneet autojen ja maatalouskoneiden huoltoa tarjoavan AV Konexin Kivisenojalle.
– Viimeiset viisi vuotta tätä on mietitty, ja suunniteltu, että alamme tehdä itsellemme töitä, kertovat AV Konex -autokorjaamon Kivisenojalle perustaneet Arttu Lähdeniemi ja Valtteri Niekka. Kaksikolla on nuoresta iästään huolimatta jo runsaasti kokemusta autoista ja niiden korjaamisesta.

Saman kulmakunnan poikina Arttu ja Valtteri ovat olleet ystäviä lapsesta asti. – Sen takia oli luontevaa, että perustamme yhdessä yrityksen. Molemmilla meillä on suoritettuna myös autonasentajan ammattitutkinto, kaksikko kertoo.


Tuntumaa koneisiin nuorilla miehillä on lapsesta asti. – Ensimmäinen peltoauto taisi ilmestyä pihaan, kun olin viisivuotias. Autoja tuli hankittua useampiakin. Niitä sitten korjailtiin ja tutkittiin, Arttu kertoo.


AV Konex hoitelee autojen ja maatalouskoneiden korjaukset ja huollot laidasta laitaan. – Ihan perushuollosta vaativampiinkin korjauksiin. Nykyautot ovat pitkälti tietokoneohjattuja mutta vikakoodin kerrottua, mistä vika löytyy, on loppu enemmän perusmekaniikkaa. Harjoitamme myös pienimuotoista autokauppaa, Arttu ja Valtteri kertovat.


Tilat yritykselleen kaksikko löysi Kivisenojalta Valtterin mummulan tyhjilleen jääneestä navettarakennuksesta. Yrittäjäkaksikkoon ja AV Konexin tiloihin voi käydä tutustumassa lauantaina järjestettävässä avajaistapahtumassa.

 

Evästeet