Olemme Facebookissa!

06.06.2019 Valkolakit painettiin päähän kauniissa kesäsäässä

Punkalaitumen lukion uudet ylioppilaat keväällä 2019.
Koulujen päättymistä saatiin lauantaina juhlia kauniissa kesäsäässä. Valkolakin Punkalaitumen lukiossa painoi päähänsä 14 uutta ylioppilasta liikuntahallissa pidetyssä juhlassa.

Uudet ylioppilaat marssivat liikuntahalliin yleisön eteen arvokkaasti Finlandia-hymnin tahdissa. Ennen lakitusta jaettiin päättötodistukset perusopetuksen päättäneille 9.-luokkalaisille. Todistukset jakoivat rehtori Arto Asa sekä lehtorit Anne Pietilä ja Heli Haakana.

Uusien ylioppilaiden todistustenjaon ja lakituksen suorittivat rehtori Arto Asa sekä lehtorit Anna-Kaisa Mäkinen ja Joona Marku. Valkolakkien jakamisen jälkeen Arto Asa julisti abit ylioppilaiksi.

Uusien ylioppilaiden puheenvuoron käyttivät Anton Ahonen ja Johannes Jaakkola. – Kolme vuotta sitten valitsimme lukion, eikä kukaan meistä kadu tänään valintaa, kaksikko totesi.


He huomioivat myös, että ensimmäisenä vuosikurssina ylioppilaat osallistuivat kokonaan sähköisiin yo-kirjoituksiin. – Sähköinen koe antaa uusia mahdollisuuksia. Taakkaa kevensi myös se, että kielissä kirjallinen koe ja kuullun ymmärtämisen koe olivat samassa kokonaisuudessa.


– Vietimme yhdessä monia hyviä hetkiä, joista jää paljon muistoja. Ryhmähenki keskuudessamme oli hyvä, totesivat Anton Ahonen ja Johannes Jaakkola.


Liikuntahallissa koulujen päätökseen osallistui myös 50 vuotta sitten valkolakin saaneita Punkalaitumen lukion riemuylioppilaita. Heidän puheenvuoronsa käytti Timo Hakkarainen.


– Punkalaitumen lukio antoi meille vankan pohjan. Meitä lukiolaisia oli vuonna 1969 yhteensä 109 ja ylioppilaita lakitettiin 43. Yleinen luokkakoko oli 35–40 oppilasta, Hakkarainen kertoi.


Hän muisteli myös lapsuuttaan vanhan Yhteiskoulun pihapiirissä. – Äitini oli englanninopettaja koulussa ja asuimme vanhassa osassa Vesilahdentien risteyksessä. Siihen aikaan me nuoret kokoonnuimme usein pelaamaan pallopelejä koulun pihaan. Taisi siinä ikkunaruutukin silloin tällöin särkyä. Epäselvää on, maksoiko rikkoutuneet lasit koulu vai vanhempamme.


– Meistä tuli tohtoreita, lisentiaatteja ja maistereita. Yleisimmät ammatit meidän joukossamme ovat diplomi-insinööri, lääkäri ja opettaja. Näitä kaikkia on vähintään viisi. Nykyisin olemme eläkkeellä ja taidamme kaikki asua Suomessa. Useimmilla on vakaa ja normaali elämänvirta, kuten Punkalaitumenjoki, totesi Hakkarainen.
– Kun lähdette maailmalle muistakaa myös vanhaa kouluanne. Kertokaa siitä ja Punkalaitumesta hyviä asioita, Timo Hakkarainen evästi.

Juttu on kokonaisuudessaan luettavissa painetusta lehdestä!

 

Evästeet