Olemme Facebookissa!

06.02.2020 Uusi päiväkoti aloitti toimiviksi kiitellyissä tiloissa

Tuomas Anttila toi 3-vuotiaan Alvar-pojan hoitoon yhdessä isoveli Emilin kanssa maanantaiaamuna. Käyttöön otetun uuden päiväkodin ensimmäistä ”asiakasta” vastassa olivat hoitajat Maarit Huuskonen ja Kati Nieminen.
– Onhan tämä jännittävää, kun alkaa uudenlainen arki. Tilat ovat ainakin hienot, tuumi Tuomas Anttila tuodessaan 3-vuotiasta Alvar-poikaa hoitoon maanantaiaamuna Punkalaitumen uuteen päiväkotiin. Alvari sai kunnian olla samana päivänä käyttöön otetun päiväkodin ensimmäinen ”asiakas”.

Alvar Anttilaa vastassa päiväkodilla olivat hoitajat Maarit Huuskonen ja Kati Nieminen. Myös heidän kasvoiltaan näkyi innostunut jännitys. – Nyt on uudet tilat ja paljon huoneita, varmaan tässä hetki menee kotiutuessa. Kyllä me viikossa sentään jo pääsemme ”taloksi”, Maarit ja Kati naurahtivat.

 

Uudet tilat, uudet toimintamallit

 

Lastentarhanopettaja Mari Nieminen kertoo muuton uuteen päiväkotiin sujuneen mallikkaasti. – Mehän olemme viime vuosina joutuneet muuttamaan usein eli meillä on muuttoon kyllä hyvä praktiikka, Mari naurahtaa. – Uusiin tiloihin oli helppo tulla, koska ne olivat valmiiksi kalustetut. Emme tuoneet entisistä tiloista mukana kuin hieman leluja, hän jatkaa.

 

Varhaiskasvatusjohtaja Pirkko-Liisa Henttinen muistuttaa, että maanantaina käyttöön otettu rakennus on Punkalaitumella ensimmäinen, joka on suunniteltu ja rakennettu nimenomaan päiväkodiksi. – Myös henkilökunnan työergonomiaan ja työhyvinvointiin on kiinnitetty huomiota.

 

Mari Niemisen mukaan päiväkodin kalustus on suunniteltu kolmen ryhmän erilaisia tarpeita silmällä pitäen. – Ryhmien tilat eivät ole samanlaiset ja lähes kaikissa kalusteissa on pyörät alla. Niitä voidaan tarpeen mukaan siirtää helposti. Myös tilojen äänimaailmaan on kiinnitetty huomiota.

 

– Äänieristyksestä on huolehdittu akustiikkalevyillä, akustoiduilla kalusteilla ja desibeliovilla. Vaikka ruokasali oli maanantaina täynnä ruokailijoita, oli hiljaista ja rauhallista, Mari Nieminen kertoo.

 

Hänen mukaansa uusiin tiloihin siirtyminen vaatii myös totuttelua. – Varmasti tulemme luomaan uusia toimintamalleja ja kehittämään toimintaa, jotta uusista tiloista saadaan paras hyöty irti.

 

Pirkko-Liisa Henttinen ja Mari Nieminen lupaavat, että uudella päiväkodilla järjestetään vielä ennen kesää myös avointen ovien päivä. – Silloin kaikki halukkaat pääsevät näkemään, kuinka upeat tilat meillä on otettu käyttöön.

 

Kolme ryhmää saman katon alla

 

Alvar Anttila sai kunnian olla ensimmäinen hoitolapsi, joka astui sisään uuden päiväkodin ovesta. Jatkossa ovet käyvät varmasti taajaan, sillä päiväkodin tiloissa toimii kolme hoitoryhmää, jotka ennen tunnettiin nimillä Peipo, Tintit ja Varis.

 

Nyt nimet on uudistettu. Peippojen ryhmän uusi nimi on Nopsajalat, Tinttien Touhutossut ja Variksen Hipsuvarpaat. – Henkilökunta sai äänestää ryhmille uudet nimet, naurahtavat Pirkko-Liisa Henttinen ja Mari Nieminen.

 

Kaksikko kertoo, että elokuusta alkaen Hipsuvarpaat on alle 3-vuotiaiden ryhmä, jossa lapsia on 12. Touhutossujen 21-paikkainen ryhmä on tarkoitettu 3–4 -vuotiaille ja Nopsajalat 4–5 -vuotiaille. Myös siinä on 21 hoitopaikkaa.

 

Jokainen kolmesta ryhmästä tarjoaa myös vuorohoitoa.

 

Hoitohenkilökuntaa uudessa päiväkodissa on 12 ja ruokahuollosta vastaa Arkea. Uudessa päiväkodissa sijaitsee myös varhaiskasvatusjohtajan työpiste.

 

Tiistaiaamuna Marianne Jalli ja Mervi Riitinki keinuttivat lapsia päiväkodin leikkikentällä. Samaan aikaan Mari Nieminen ja Kirsi Korhonen vaatettivat eteistiloissa pienimpiä hoitolapsia ulkoilemaan kirpakkaan pakkassäähän. Sisällä uudessa päiväkodissa Lotta Asa ja Tiina Silvasti askartelivat hieman isompien lasten kanssa. Arki päiväkodilla näytti lähteneen käyntiin vallan luonikkaasti.

 

Evästeet