Olemme Facebookissa!

06.02.2020 Eskareiden Sanomalehtiviikko

Pohjoisseudun koulun eskarioppilaat tekevät Sanomalehtiviikolla omaa lehteä ja pohtivat, tarkoittaako ilmastonmuutos jatkossa lumettomia jouluja.
Pohjoisseudun koulun eskarioppilaat Sulo, Emma, Timi, Fiia, Veikka, Elli, Misko ja Jasmin tekevät Sanomalehtiviikolla jopa omaa lehteä.

– Ensin luemme oikeaa lehteä ja leikataan sieltä sopivia kuvia. Niihin kirjoitetaan itse juttu, lapset kertovat mutta tarkentavat pian, että ne, jotka vielä eivät osaa kirjoittaa, saavat apua opettajalta. – Juttu täytyy silti miettiä omissa aivoissa.


Omista lukutottumuksistaankin eskarit antavat monipuolisen kuvan. Luettelosta löytyy Aku Ankkoja, lastenkirjoja ja heppakirjoja. Misko kertoo lukeneensa jopa satasivuisen kirjan ja saaneensa kerran kuvansa oikeaan lehteenkin.


Ilmastonmuutoksestakin oppilaat arvelevat jotain tietävänsä, näin uskoo ainakin Fiia. – Se tarkoittaa sitä, että ilma muuttuu ja tulee erikoinen sää.


– Tulee sellainen joulu, ettei ole ollenkaan lunta, vahvistavat muutkin.


Eskariope Kirsi Lähdeniemi kertoo, että ilmastonmuutoksesta on eskarissa puhuttu ja tässä kohtaan joku oppilaista hoksaa, että kysehän on siitä, kun kaasua pääsee ilmaan.


Muuten eskarit kertovat huolehtivansa koulullakin ympäristöstä roskia keräämällä. Kerran pihasta löytyi jopa auton avain, mutta se ei ollut roska.

 

Evästeet