Olemme Facebookissa!

05.09.2019 Papin työ on arjessa vierellä kulkemista ja kuuntelemista – evankeliumia unohtamatta

Seurakuntapastorina Punkalaitumella aloittanut Anna Markkanen pitää tulosaarnansa kirkossa ensi sunnuntaina.
Punkalaitumen seurakunnan uutena seurakuntapastorina on syyskuun alusta aloittanut Anna Markkanen (34). – Papin työ on vuosia kestänyt haaveeni, joka nyt realisoituu. Aloitan työni tosi hyvillä ja odottavilla mielin.

Anna Markkanen kuvailee papiksi opiskelua kutsumuksen voittona. – Ehdin tehdä kymmenen vuoden työuran kuljetus- ja logistiikka-alalla palvelumyyntitehtävissä. Teologian opinnot aloitin vuonna 2015 ja viime vuoden lokakuussa valmistuin maisteriksi. Pappisvihkimyksen saan Turussa tuomiosunnuntaina 24. marraskuuta.


– Papin työ on arjessa vierellä kulkemista ja kuuntelemista. Se on ennen kaikkea palvelutyötä, Jumalan asialla. Se on myös minun työnäkyni. Odotan seurakuntalaisten kohtaamista ja mielelläni kuuntelen myös heidän ajatuksiaan siitä, mitä he minulta toivovat ja odottavat pappina, Anna Markkanen sanoo.


Itseään hän kuvailee innostuvaksi ja optimistiseksi. – Suhtaudun elämään positiivisesti, ja harvoin olen huonolla tuulella.


Ensivaikutelmat Punkalaitumesta ja uudesta työpaikasta ovat nekin myönteiset. – Täällä on vireä fiilis ja työkaverit tuntuvat aivan mahtavilta. Sellainenkin kuva minulle on tullut, että täällä huolehditaan toisista.
Seurakuntapastorin työltä Markkanen odottaa monipuolisuutta. – Minulla ei ole varsinaista omaa työalaa suunniteltuna, vaan teen seurakunnan perustyötä: jumalanpalveluksia, diakoniaa, kouluyhteistyötä ja rippikoulutyötä. Töihin kuuluu monenlaista ja kalenteri on alkanut täyttyä hyvää vauhtia.


– Pidän itseäni perusluterilaisena ja maltillisena, mutta hengellistä musiikkia kuuntelen usein volyymit kaakossa. Oman elämän myötä hengelliset asiat ovat tulleet tärkeiksi ja koen, että Jumala kutsui minut tähän työhön. Oma hengellinen elämä on tärkeä voimavara papin työssä. Työhön suhtaudun käytännön läheisesti ja minun kirkossani seinät ovat leveällä ja katto korkealla. Teologisiin kysymyksiin nähden olen aika neutraali, Markkanen kertoo.


Omaa Jumalakäsitystään hän kuvailee sanalla armo. – Minun Jumalani on armollinen ja rakastava Taivaan Isä, joka pitää meistä huolen ja ohjaa meitä hyvällä tavalla. Tätä sanomaa haluan välittää myös seurakuntalaisille.


Anna Markkanen asuu Tuusulassa. Hänen perheeseensä kuuluu aviomies, kaksi lasta ja koira.

Seurakuntapastorin virkaa Punkalaitumella hän hoitaa 50 % työajalla. – Olen kaksi viikkoa töissä ja kaksi viikkoa lomalla. Työmatkan pituus ei säikäytä, sillä entisessä ammatissani totuin matkustelemaan paljon.
Ensi sunnuntaina uusi tuleva seurakuntapastori pitää ensimmäisen sanajumalanpalveluksen, jossa on mahdollisuus kuulla myös hänen tulosaarnansa.

 

Evästeet