Olemme Facebookissa!

05.03.2020 Laskiaisjumppaa Telkussa

Liisa Heikkilä ja Erja Lakkonen vetivät puolen tunnin jumpan Telkun kodan pihassa. Lihakset lämmenneinä oli mukava lähteä luontopolulle, jonka varrella oli mahdollisuus tehdä lisää jumppaliikkeitä.
Jalasjoen nuorisoseurassa ei ole muutamaan vuoteen pidetty laskiaistapahtumaa, koska ei ole ollut lunta. Tänä vuonna nuorisoseuralaiset päättivät, että lumenpuute ei haittaa, vaan ulkona ja metsässä voi tehdä vaikka mitä.

– Niinpä päätimme tulla tänne Telkun kodalle ja järjestää täällä muuta toimintaa kuin mäenlaskua. Toisaalta Jalasjoen suunnalla on väki alkanut ikääntyä, lapsia ei paljon ole, joten ajattelimme suunnatta ohjelmaa myös varttuneemmille, sanovat Erja Lakkonen ja Liisa Heikkilä. Kolmantena ohjaajana laavulla oli mukana Leena Berggren.


Kaikki naiset ovat käyneet Punkalaitumen kunnan järjestämän ja  Mallu Saarisen vetämän Ikäinstituutin liikunnan vertaistukiohjaajakoulutuksen. Naiset eivät halua jättää Ikäinstituutista saamiaan todistuksia pölyttymään, vaan ovat innostuneet kannustamaan ihmisiä liikkumaan. Niinpä laskiaistapahtuman teemaksi tuli kuin itsestään jumppaaminen.


Naiskolmikko oli tehnyt Telkun laavun lähelle kaksi luontopolkua, joiden rasteilla oli jumppatehtäviä. Lasten luontopolun varteen oli vielä piilotettu pehmoeläimiä löydettäväksi.


Samoin kodassa oli jumppakortteja, joten ihmiset saattoivat jumpata makkaranpaiston lomassa.
Erja Lakkonen ja Liisa Heikkilä innostavat kaikkia liikkumaan. –  Jollet pääse lenkille, istahda tuoliin ja pyörittele vaikka nilkkoja. Tärkeintä on saada edes vähän liikettä niveliin!

Vertaisohjaajina Erja ja Liisa lupautuvat tulemaan vaikka kotiin ohjaamaan jumppaa.


Ulkoilutapahtuman aluksi naiset ohjasivat puolen tunnin ulkojumpan, johon jokainen saattoi osallistua oman kuntonsa mukaan. Tasapainoilu ja askeltaminen sammaleiden päällä nostikin mukavasti sykettä.

Liikunnallinen sunnuntai oli saanut runsaasti väkeä Telkun laavulle, sillä tapahtumaan osallistui seitsemisenkymmentä ulkoilijaa.


Ja lisää liikuntaa on innokkaille luvassa.
Erja Lakkonen ja Liisa Heikkilä suunnittelevat jumpan aloittamista Jalasjoen nuorisoseurantalossa.

Evästeet