Olemme Facebookissa!

03.06.2021 Kulttuuriväki koolla museolla

Talonpoikaismuseo Yli-Kirran salissa päivitettiin paikallisen kulttuuriväen suunnitelmia alkavana kesänä. Monenlaista toimintaa ja tapahtumia on luvassa niin kunnan kuin yhdistystenkin järjestämänä.
Paikalliset kulttuuritoimijat kokoontuivat yhteiseen tilannepäivitykseen talonpoikaismuseo Yli-Kirralle viime viikon torstaina. Monilla heistä on jo alustavia suunnitelmia kesän kulttuuritapahtumiksi.

– Takana on aika hullut puolitoista vuotta. Olemme eläneet kulttuurisessa paitsiossa, koska tapahtumia ei ole voitu järjestää, kuvailee hyvinvointiohjaaja Anna-Kaisa Aalto. Nyt koronapandemia näyttäisi hellittävän ja se mahdollistaa Aallon mukaan jälleen myös kulttuuritapahtumien järjestämisen.

 

Aalto kertoi Yli-Kirralla kunnan suunnitelmista kesätapahtumien osalta. Lapsille on luvassa niin leirejä kuin Koiramäkikerhokin. Kirjastolla tullaan myös järjestämään kesätapahtuma 20.6. Liikuntaakaan ei ole unohdettu.

 

Punkalaitumen Museo- ja Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Kalevi Sillanpää totesi, että Yli-Kirralla kesään pyritään lähtemään mahdollisimman normaalisti, vaikka museo onkin avoinna vain viikonloppuisin.

 

– Viime kesänä museolla kävi paljon kotimaan matkailijoita. Samaa odotamme alkavana kesänä, Sillanpää sanoi. Hän kertoi, että Punkalaitumen Päivän kotiseutujuhla on museolla suunnitelmissa, samoin Pelimannipäivä. Museo avataan matkalijoille jo tulevana lauantaina.

 

Elinvoimaluotsi Aki Mikkola ja hankevetäjä Tiia Korhonen kertoivat Luonnollisesti Laitumella -hankkeen kuulumisia. Kaksikon mukaan paikallisiin kohteisiin on tulossa QR-koodit, joista löytyy tietoa kohteista. Keskipitäjälle on mietinnässä myös kyläpolku. – Se tulisi kulkemaan valtakunnallisesti merkittävässä rakennetussa kulttuuriympäristössä.

 

Kulttuurin monitoimimies Jukka Saarinen kertoi museolla Runoja raitilla -hankkeesta, josta kerrotaan tarkemmin omassa jutussaan tässä lehdessä.

 

Mäenpään työväentalolla osallistutaan heinäkuussa Huhtamon kansainvälisille elokuvafestivaaleille. – Meillä on haussa myös vanhan elokuvakoneen rinnalle uudempi kone, jolla voisimme näyttää uudempia elokuvia. Olemme miettineet esimerkiksi elokuvanäytöksiä lapsille. Lokakuussa työväentalolla esiintyy ukrainalainen panduristien trio, kertoi Irma Rantanen.

 

Aki Mikkola kertoi lisäksi Punkalaitumen Teatterikerhon performanssista Haukankoskella. Sen käsikirjoittajat ovat Heli Lehtelä ja Satu Kelkka ja ohjaajana toimii Jenna Teinilä.

 

Evästeet