Olemme Facebookissa!

03.05.2019 Uusi Yhteiskoulu-lukio harjakorkeudessa

Punkalaitumen uuden Yhteiskoulu-lukion harjannostajaisia vietettiin viime viikon torstaina. Kutsuvieraat tutustuivat hirsikouluun rehtori Arto Asan opastuksella.
Uuden Yhteiskoulu-lukion harjannostajaisia vietettiin viime viikon torstaina. Perinteiseen tapaan rakennustyömaan työntekijöille sekä kunnan kutsuvieraille tarjoiltiin Arkean valmistamaa lihakeittoa tykötarpeineen. Ruokailun jälkeen oli mahdollisuus tutustua valmistuvaan kouluun.

Vieraat harjannostajaisiin toivotti tervetulleiksi Yhteiskoulu-lukion rehtori Arto Asa. Kunnan puolesta puheenvuoron käytti valtuuston puheenjohtaja Outi Uusi-Kouvo. Hän kuvaili kouluhankkeen päätöksentekoprosessia monipolviseksi.


– Kävin läpi tietokoneeltani kouluun liittyviä tiedostoja ja niitä on paljon. Ensimmäiset merkinnät löytyvät jo vuodelta 2014, jolloin suunnitelmissa oli nykyisen koulun tilojen saneeraus. Kunnanjohtajat ovat vaihtuneet ja pedagogiset tavoitteet muuttuneet. Väitteitä, vastaväitteitä, toiveita ja tyrmäyksiä on koettu. Vettä on virrannut Punkalaitumenjoessa ja välillä tuntui, että pyörääkin keksittiin uudelleen, pohti Uusi-Kouvo.


Kunnan tahtotilana on Uusi-Kouvon mukaan ollut se, että punkalaitumelaiset nuoret saavat jatkossakin oppinsa Punkalaitumella. – Se on ollut hankkeen pontimena. Nykyään puhutaan paljon home-, kemikaali- ja sisäilmaongelmista kouluissa. Siksi on linjakasta ja tarkoituksenmukaista, että rakennamme uuden koulun ekologisesti hirresta. Se sopii Punkalaitumelle. Vuosisatoja käytetty materiaali yhdistyy nykyaikaiseen teknologiaan.


– Uusi koulu on nyt jo vetovoimatekijä. Koulusta tulee myös monitoimitila kaikkien kuntalaisten käyttöön. Toivottavasti se tulee tutuksi mahdollisimman monelle, Outi Uusi-Kouvo totesi.


Koulua KVR-urakalla rakentavan rakennusliike Lehdon puolesta puheenvuoron käytti rakennuksen suunnitellut arkkitehti Vesa-Pekka Kiiskinen. Hänkin piti uutta koulua paikkakunnan positiivisen mielikuvan ja kilpailukyvyn rakentajana. – Suunnittelun aikana on keskusteltu aidosti käyttäjien tarpeista. Se on loppukäyttäjien eli lasten ja nuorten etu. Terveeseen sisäilmaan sekä kuivaketjun toteutumiseen rakentamisen aikana on kiinnitetty paljon huomiota.


Kutsuvieraiden joukossa kunnan nykyisten viranhaltijoiden ja luottamusjohdon lisäksi olivat muun muassa entinen sivistystoimen toimialapäällikkö Kai Lindvall, joka oli käynnistämässä koulun rakennushanketta sekä entinen kunnanjohtaja Jyrki Moilanen, joka vaikutti vahvasti siihen, että koulun rakennusmateriaalina on hirsi.


– Hirsikoulun rakentaminen oli ihan ensimmäisiä ehdotuksia, jonka viran vastaanottaessani tein kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Prihtille. Mukava nähdä, että tuo ajatus on nyt tulossa todeksi. Koulu vaikuttaa oikein hienolta, eikä nurkkiakaan ole liikaa, naurahti Jyrki Moilanen.

 

Evästeet