Olemme Facebookissa!

03.01.2020 Seurakuntalaisten aktiivisuus ilahduttaa teologia

Punkalaitumen seurakunnassa teologina joulukuun alusta toiminut Petri Paasikallio kuvailee paluutaan paikkakunnalle johdatuksena. Erityisesti hän odottaa työssään seurakuntalaisten kohtaamista.
– Tosi kivalta tuntuu. Keväällä työharjoittelun jälkeen sanoin, että jos voisin toivoa, tulisin ilman muuta Punkalaitumen seurakuntaan töihin. En tiennyt silloin, että teologin työ tarjoutuisi näin nopeasti, naurahtaa joulukuun alusta seurakunnassa teologina aloittanut Petri Paasikallio.

Paasikallio hoitaa seurakunnassa teologin tehtäviä alkaneen vuoden loppuun puoliaikaisena. – Pappisvihkimyksen saan 17.5. Sitä ennen teen kaikkia muita seurakunnan töitä paitsi vihkimisiä, kasteita, hautaan siunaamisia ja messuja. Ne vaativat pappisvihkimyksen, Paasikallio kertoo.


Paluutaan Punkalaitumelle hän kuvailee johdatukseksi. – Kyllä siinä on pakko olla johdatusta mukana. Etsin harjoittelupaikaksi keväällä tietynlaista seurakuntaa. Viihdyin täällä ja nyt pääsin uudestaan tänne töihin.
– Odotan jokaista työpäivää. Kunpa työ tuntuisi näin upealta ja innostavalta vielä kymmenenkin vuoden kuluttua, Paasikallio kuvailee.


Hän toivoo oppivansa tuntemaan seurakuntalaisia ja samalla oppivansa myös papin työtä. – Olen vasta pappisurani alkutaipaleella. Yhden työuran olen jo tehnyt perheemme kodintekniikkamyymälöissä.

Asiakaspalvelu ja ihmisten kohtaaminen on sitä kautta tuttua. Olen tottunut sosiaalisesti erilaisissa asemissa oleviin ihmisiin.


Joulukuun alusta Paasikallio on ehtinyt jo ottaa osaa moniin seurakunnan tilaisuuksiin. – Pidempi työrupeama alkaa nyt vuoden vaihteesta ja tulen asumaan osan ajasta täällä Punkalaitumella. Seurakunta tuntuu aktiiviselta ja ihmiset ottavat vahvasti osaa toimintaan. Se kertoo siitä, että seurakuntalaiset ovat suuntautuneet hengelliseen elämään.

 

Evästeet