Olemme Facebookissa!

02.08.2018 The Vintage Group räjäytti pankin

The Vintage Group koostuu neljästä Punkalaitumelta kotoisin olevasta miehestä: Jukka Saarisesta, Risto Koreniuksesta, Esa Lahtomaasta sekä Arto Säteristä.
Yli-Kirran museon navetassa oli viime lauantaina korkealla sekä tunnelma että lämpötila 50 vuotta sitten Punkalaitumen yhteiskoulun oppilaiden perustaman rautalankabändin, The Vintage Groupin tehdessä paluun kotimaisemiin. - Huikea hetki olla kouluaikojen jälkeen jälleen koolla, tuumasi bändin basisti Jukka Saarinen. Yleisö, jota museon navetassa oli pitkälle toistasataa, oli aplodeista ja iloisista ilmeistä päätellen samaa mieltä.

The Vintage Groupissa soittivat Jukka Saarisen lisäksi Risto Korenius (soolokitara), Esa Lahtomaa (komppikitara) sekä Arto Säteri (rummut). He kaikki ovat bändin alkuperäisiä jäseniä.


– 50 vuotta sitten bändin nimi oli The Group, nyt vuosikymmeniä myöhemmin nimeä on päivitetty lisäämällä sana Vintage, kertoili Jukka Saarinen, joka juonsi konsertin.


Hän kävi läpi The Groupin perustamisvaiheita ja keikkailua 1960-luvun lopulla. – Idea bändin perustamisesta tuli Ristolta ja Esalta, jotka tulivat minulta kysymään, olisiko koulun teinikunnalla varoja bändiä varten. Silloinen lehtori Sirkka Selin (Pärnistö) piti ajatusta hyvänä ja niin saimme rahaa bändiä varten. Vastavuoroisesti soitimme koulun tapahtumissa.


– Treenasimme koululla ja Osuuskaupan viljavarastolla. Pidimme itseämme niin kovina tähtinä, että meillä oli omat roudaritkin ja isämme toimivat kuljettajina, Saarinen muisteli.


Kouluvuosien jälkeen The Groupin toiminta lopahti. Ajatus bändin uudelleen lämmittämisestä tuli Risto Koreniukselta pari vuotta sitten. Koska The Beatles oli 1960-luvun lopulla nuorten miesten suosikkiyhtye, käytiin vauhtia hakemassa Liverpoolista Beatles-tapahtumasta. – Sen jälkeen hankimme hieman soittokamoja ja aloimme jälleen harjoitella.


Yli-Kirralla kuultiin The Vintage Groupilta taattua rautalankamusiikkia 1960-luvulta. Wipe Out, Downtown, I will stay ja tietysti rautalankaversio Emma-valssista saivat yleisön jammailemaan mukana. Ensimmäisen puoliajan päätteeksi Huuhaa-Innasen Urjalan taikayö suorastaan räjäytti pankin ja sai yleisön laulamaan mukana tuttua kappaletta.


Kaikki bändin muusikoista paljastuivat taitaviksi soittajiksi ja erityisesti Risto Koreniuksen kitaransoittoa oli hieno kuunnella. The Vintage Groupia kuulisi tulevaisuudessa uudemmankin kerran.


Laitumelta lähtöisin


Lauantainen rautalankapläjäys museolla oli Turun Punkalaidun Seuran voimannäyte, Laitumelta lähtöisin -tapahtuma, joka nyt järjestettiin kolmannen kerran. Kotiseutuseuran puheenjohtaja Pekka Virtanen saattoi olla tyytyväinen katsellessaan suurta yleisömäärää.


– Yhteiskunnan rakennemuutos 1950-70 -luvuilla vaikutti vahvasti Punkalaitumeen. Suuret ikäluokat koutuivat lähtemään leveämmän leivän perässä muualle. Kotiseutua ja juuria ei silti ole unohdettu. Tänne on aina mukava tulla, kuvaili Pekka Virtanen.


Kotiseutuhenkeä museolla oli nostattamassa myös Tule kotiin -hankkeen vetäjä Hanna-Mari Kamppikoski, joka hankkeen tavoitteen mukaisesti kosiskeli yleisön joukosta mahdollisia paluumuuttajia.

 

Evästeet