Olemme Facebookissa!

02.07.2020 Golf kutsunut jo satoja Punkalaitumelle

Petri Alhosaari ja Elias Väkevä tulivat Sastamalan Vammalasta pelaamaan Punkalaitumelle. Molemmilla on käynnissä toinen golfkesä.
Ensi vuonna 30-vuotisjuhlaansa viettävä Punkalaitumen Golf ry on tänäkin kesänä kutsunut useita alan harrastajia. Toukokuun alussa kautensa aloittaneella golfkentällä on pelannut jo 670 henkilöä.

– Normaalisti meillä on tämä määrä saavutettu vasta heinä-elokuun vaihteessa. Koronan takia on tietysti monenlaisia muutoksia ja rajoitteita, mutta aika sujuvasti kaikki on toiminut. Ihmisillä on tekemisestä puute ja monet esimerkiksi Espanjassa pitempään oleilevat golffarit palasivat koti-Suomeen ja pelaavat nyt kotimaassa, luettelee toimistonhoitaja Anna-Liisa Korvenpää.


Punkalaitumen golfradalla käy pelaajia muun muassa Tampereelta, Turusta, Naantalista, Sastamalasta, Huittisista, Urjalasta ja Forssasta. Golffarit kirjautuvat tällä hetkellä pelaajiksi etänä ja jokaiselle on varattu oma golfkärry, joka pelin jälkeen desinfioidaan. Golfkentällä muistutetaan turvaväleistä. Lainamailoja ei tänä kesänä käytetä.

 

Suosittu harrastus

 

Jäseniä seuralla on 170, kausikortti maksaa 120 euroa.

 

– Nykyisin kenttämme on 9-reikäinen, mutta aikoinaan aloitimme 6-reikäisellä. Aloittelijoille on ensimmäinen kierros ilmainen. Saa tutustua ja miettiä, onko laji mieluinen. Opastusta kentällämme saa, mutta ei opetusta.  

 

Korvenpää muistelee, että alkuvuosina Markku Kuusisto golffasi omalla tontillaan naapurissa. Hän sitten kysyi Anna-Liisan Raimo-mieheltä, josko maata voisi saada vuokralle. Mukaan lähti myös Hilkka Talvitie, jonka maita on yhä tänä päivänä golfkenttänä.

 

– Itse en oikein ehdi pelata, mutta kovasti tykkään tästä. Innokkaimmat aloittavat pelaamisen meillä jo huhtikuussa. Kenttää kierretään yleensä kolmesta viiteen tuntiin. Juhannuksena saattaa joku pelata läpi yön, naurahtaa 16 vuotta golfin parissa toiminut Korvenpää.

 

Hanna-Mari Kamppikoski

Evästeet