Olemme Facebookissa!

02.06.2022 Maastopyöräilyn suosio kasvussa

Paavo Levomäki ja Marko Ketola totuttelivat maastopyörällä ajoon tekniikkaradalla ennen maastoon lähtemistä. Miesten harjoittelua seurasi ohjaajana toiminut Jorma Tahvanainen.
Porttikalliolla on totuttu näkemään hiihtäjiä ja kävelijöitä, mutta lauantaina 21.5. liikuntakeskuksen valtasivat maastopyörät. – Maastopyöräily on tavattoman suosittu ja koko ajan kasvava laji, kertoo Jorma Tahvanainen, joka toimi yhtenä ohjaajista Porttikalliolla.

Maastopyörä tutuksi -tapahtuman järjesti Suomen Ladun Länsi-Suomen latualue. Nimensä mukaisesti halukkaat pääsivät perehtymään maastopyöräilyyn aivan aakkosista lähtien. Mikäli omaa ”läskirenkaista” menopeliä ei ollut, sellaisia oli varattu paikalle.


Jorma Tahvanaisen mukaan maastopyöräilyn tämän hetkisestä suosiosta kertoo sekin, että maastopyörien kysyntä on suurempaa, mitä tehtailta pystytään toimittamaan. – Harrastuksen aloittaminen ei vaadi juuri mitään, sillä pyöriä voi myös vuokrata. Ja kuten muissakin harrastuksissa välineiden osalta vain taivas on rajana.


– Maastopyöräillä voi sorateiltä aivan pienimmille poluille jokamiehenoikeudet huomioiden. Reitin ei tarvitse olla merkitty ja jokainen harrastaa taitojensa mukaan.


Tahvanainen on itse harrastanut lajia kahdeksan vuoden ajan. – Maastopyöräily tarjoaa elämyksiä, kuntoilua ja ulkoilmaa. Työasiat eivät poluilla tule varmastikaan mieleen, hän naurahtaa.


Porttikalliolla tapahtumaan osallistujat perehtyivät aluksi pyöriinsä muun muassa tekniikkaradalla ja vasta sen jälkeen lähdettiin kokeilemaan menoa maastossa. Ennen ensimmäistäkään polkaisua, jokainen osallistuja kiinnitti tukevasti kypärän päähän. Ilman sitä pyörän sarviin ei ollut asiaa.


 Paikallisesti järjestelyissä mukana oli Punkalaitumen Latu ja Polku, joka huolehti osallistujien kahvituksesta ja muonittamisesta.

 

Evästeet