Olemme Facebookissa!

01.09.2016 Vanttila kunnallisen vesihuollon piiriin

Vanttilan kylä saa lokakuun loppuun mennessä kunnallisen vesi- ja jätevesiverkon. Erityisesti vesiverkko tulee tarpeeseen, sillä kylän kaivoissa veden laatu ja riittävyys ovat aiheuttaneet ongelmia.
Vanttilan kylä on saamassa kunnallisen vesi- ja jätevesiverkon kuluvan syksyn aikana. Työt alkoivat heinäkuussa ja tavoite on, että ne valmistuisivat lokakuun loppuun mennessä.

Kunnan työpäällikön Osmo Hongiston mukaan Vanttilan alueen vesihuoltohanke pitää sisällään noin 2,4 kilometrin verran vesi- ja jätevesilinjan rakentamista, minkä ansiosta kolmisenkymmentä kiinteistöä pääsee kunnallisen vesihuollon piiriin.


– Jätevesiverkkoa merkittävämpää näyttäisi kylällä olevan kunnallisen veden saannin mahdollistuminen. Vanttilan kaivoissa veden laatu ei ole ollut kovin hyvää. Samoin on ollut paikoitellen ongelmia veden riittävyydessä, Hongisto kertoo.


Hänen mukaansa pääosa jätevesilinjasta voidaan toteuttaa ns. viettoviemärinä. – Paineviemäriä joudutaan vetämään Rekisuontien varteen vain noin 500 metrin verran. Viettoviemäri helpottaa kiinteistöjen liittymistä verkostoon ja on toiminnallisestikin parempi ratkaisu.


Tyytyväinen Osmo Hongisto on siitä, että vesihuoltohankkeen yhteydessä toteutetaan myös kylän sähköverkon maakaapelointi. – Se on järkevää, koska nyt päästään yhdellä kaivuu kerralla. Sallila Sähkönsiirto Oy:n sähkökaapelin lisäksi maahan vedetään Soneran valokuitu.


– Vanttila on tällä haavaa viimeinen kunnan isoista vesihuoltohankkeista. Sen valmistuttua kaikki linjat, jotka voidaan toteuttaa ilman suuria runkolinjakaivuita, ovat valmiina. Jatkossa kunnassa pohditaan mahdollista Sarkkilan vesihuoltohankkeen kakkosvaiheen toteuttamista, Osmo Hongisto kertoo.


Vanttilan vesihuoltohankkeen urakoitsija on Hervannan Kaivin Oy. Urakan tarjoushinta on noin 235 000 euroa. Todelliset kustannukset tarkentuvat urakan valmistuttua, koska kyseessä on ns. yksikköhintaurakka.


– Olosuhteisiin nähden urakka on sujunut hyvin. Sateet eivät tietysti ole töitä helpottaneet mutta eivät juuri haitanneetkaan. Niin meille, kuin maanomistajillekin olisi tosin parempi, että kelit tästä eteenpäin pysyisivät kuivina, pohti kaivinkoneenkuljettaja Ismo Seppä viime keskiviikkona.


Hervannan Kaivin Oy:llä on vesihuoltolinjan vetämiseen osallistunut seitsemän työntekijää, pari kaivuria, dumpperi ja pyöräkuormaaja. Lisäksi aliurakoitsijalla on työmaalla kolme työntekijää ja kaksi kaivinkonetta.

 

Evästeet