Olemme Facebookissa!

01.06.2017 Match Show tekee koirallekin hyvää

Punkalaitumelainen Alisa Koskinen harjoitteli ahkerasti Alma-koiran kanssa esiintymistä Punkalaitumen Koirat ry:n järjestämissä harjoituksissa ennen Match Show:ta. Harjoittelu palkittiin lapsi ja koira -sarjan voitolla. Tuomarina toimi Krista Eklund.
Yli-Kirran talonpoikaismuseon konepihalla nähtiin kuutisenkymmentä koiraa ohjaajineen osallistumassa Punkalaitumen Koirat ry:n järjestämään Match Show -tapahtumaan sunnuntaina.

– Match Show antaa yleisölle mahdollisuuden päästä tutustumaan erilaisiin koirarotuihin. Koirillekin tekee hirveän hyvää päästä tapahtumaan, jossa on paljon muita koiria. Se tekee niistä suorastaan rauhallisempia, tuumii ”mätsärin” järjestäjien puolesta Tiina Juhe.


Hänen mukaansa monelle koiranomistajalle Match Show on hyvää harjoitusta kesän koiranäyttelyihin. – Toisaalta ”mätsäriin” voivat osalllistua myös sekarotuiset koirat. Voi sanoa, että täältä löytyy monenlaista koiraharrastajaa.


Koiramäentalon Match Show:ssa oli sarjoja niin erikokoisille pennuille kuin aikuisillekin koirille. Nuoret koiran esittelijät kisailivat omassa sarjassaan. Lapset pääsivät arvostelukehään myös lelukoirien kanssa. Tuomareina toimivat Timo Laine (isot pennut ja aikuiset), Sanna Joutsela (pienet pennut ja aikuiset), Krista Eklund (lapsi ja koira) sekä Linda Lähdeniemi (lapsi ja lelukoira).


Tuloksia:


Best In Show: 1. Keni, esittelijänä Anette Paju; 2. Vertti, es. Tuikku Heino; 3. Jäbä, es. Birgitta Kivelä; 4. Nita, es. Maarit Pietiläinen.


Lapsi ja koira: 1. Alma, es. Alisa Koskinen.


Lapsi ja lelukoirakisassa kaikki olivat voittajia.


Koiran ja esittäjän yhteispeliä


Kokemäkeläinen Karoliina Bly on Suomessa tunnettu jackrusselin terrierien kasvattaja. Hän osallistui pienten pentujen sarjaan seitsenkuisella Tito Popeye:lla.


– Match Show:ssa on paljon kiinni esiintymisestä. Koiran on oltava hyväkäytöksinen, hyvin hoidettu ja luokseen päästävä. Sillä on oltava myös hyvä kontakti esittelijään. Myös esittäjän on oltava rauhallinen, sillä turha ”säätäminen” ja hermoilu tarttuu myös koiraan. Esittelijän on osoitettava koiralle, että ei ole hätää, kuvailee Karoliina Bly.


Hän on kasvattanut jackrusseleita vuodesta 2006 lähtien. – Jackrusselilla on suuri ego pienessä koirassa. Se on perusterve rotu, perustelee Karoliina rotuvalintaa.


Hänen kennelinsä, Let´s Rock, on tuottanut monia näyttelyissä menestyneitä jackrusseleita. – Ensimmäinen jackrusselini ”Firettes on the rocks” oli rodun suunnannäyttäjä ja tunnettu Eurooppaa myöten. Se alkoi menestyä jo nuorena ja menestys jatkui aina 14-vuotiaaksi asti, Karoliina kertoo.


Rodun ominaisuuksien säilyttäminen ja jalostaminen tarkoittavat Karoliinalle sitä, että jokaiseen koiraa haluavaan kotiin ei häneltä terrieriä lähde. – Pentueen pennuista saa jo alkuvaiheessa viitteitä, mihin ne soveltuvat. Koti rakentaa koiran kuitenkin lopullisesti. Koska jackrussel on jalostettu maanalaiseen työskentelyyn esim. luolakoiraksi, testaan myös niiden metsästysviettiä, vaikka en itse metsästäkään mutta haluan vietin säilyvän koiran perimässä, Karoliina Bly kertoo.

 

Evästeet