Olemme Facebookissa!

01.04.2024 Liikkuvat palvelut pyörille

Punkalaitumen Sanomien käsiinsä saamien suunnitelmien mukaan meneillään oleva Liikkuvien palveluiden pilottihanke on jo nyt poikimassa uusia käytäntöjä paikallisiin hoitopalveluihin. Palveluiden liikkuminen on ollut sen verran nopeaa, että asiakkaiden on ollut niitä vaikea tavoittaa, joten konsulttiyritys esittää saavutettavuuteen täysin uusia ja ennakkoluulottomia ratkaisuja.

 

Terveys- ja hyvinvointipalveluiden konsultointiin erikoistunut monikansallinen HealtGears Ltd. on adoptoinut suunnitelmaansa Sahelin alueella käytössä olevia käytäntöjä. Niihin kuuluu muun muassa se, että jatkossa punkalaitumelaiset asiakkaat voivat pyrkiä tavoittamaan etääntyviä palveluita entistä vauhdikkaammin. Sivuvaunullinen moottoripyörä alkaa liikennöidä yhtä asiakasta kerrallaan non-stop -tyyppisesti Punkalaitumen torilta tästä päivästä lähtien. Sen kyytiin mahtuu yksi asiakas kerrallaan. Moottoripyörällä on mahdollista tavoittaa palvelu suotuisissa olosuhteissa jo Sastamalan Roismalassa. Kiireellisiä palveluita, jotka liikkuvat tavallisia päivittäispalveluita nopeammin, arvellaan saavutettavan viimeistään niin kutsutussa Sarkolan ahteessa valtatiellä 12.

 

Kiireettömämpiä palveluita varten esitetään hankittavaksi sekä sähkö- että tavallisia polkupyöriä. Tämän katsotaan linkittyvän erinomaisesti myös kuntien ennaltaehkäisevän toiminnan tavoitteisiin. Asiakkaan pyöräntarpeenarviointi tehdään tapauskohtaisesti. Ratkaisulla katsotaan varmistettavan myös se, että Punkalaidun jatkossakin voittaa LiikU:n kausikampanjat aktiivisimmin liikkuvien pienten kuntien sarjassa edellyttäen, että asiakkaat kirjaavat liikuntasuorituksensa mobiilisovellukseen.

 

Nyt tehdyt suunnitelmat koskevat kesäkautta. Talvikautta varten pohditaan myös uusia käytäntöjä ja esillä ovat olleet suora latu Punkalaitumelta Sastamalaan sekä perinteinen hevosreki. Kumpikin vaihtoehto nähdään ilmastolle edullisena ratkaisuna ja sopisi siten hiilivapaa Pirkanmaa -tavoitteen edistäjäksi.

 

Polkupyörätarpeenarviointi järjestetään alkaneella viikolla palveluita tarvitseville Punkalaitumen Sanomien toimituksen edessä tänään klo 14 alkaen.

 

Evästeet