Olemme Facebookissa!

01.03.2018 Kesätyöpaikkoja on Punkalaitumella tarjolla

unkalaitumen seurakunnan kesätyöpaikkoja esittelivät hallintojohtaja Manu Löytty (vas.) sekä nuoriso-ohjaaja Sanna Lähdeniemi kesätöistä kiinnostuneille 9.-luokkalaisille.
Kirjastolla järjestettiin viime viikon tiistaina Kesäduuni-tapahtuma, jossa nimensä mukaisesti kunta, seurakunta, yrittäjät ja yhdistykset kertoivat kesätyöpaikkatarjonnastaan. Samalla erityisesti peruskoulun yläluokkien ja lukion nuorille opetettiin työelämätaitoja.

Kesäduuni-tapahtuman järjestivät Punkalaitumen kunta, Punkalaitumen Yrittäjät sekä paikkakunnan kolmas sektori, josta mukana olivat 4H-yhdistys ja Punkalaitumen Golf. Mukana oli myös Punkalaitumen seurakunta.


Tapahtuman perusteella on helppo todeta, että Punkalaitumelta löytyy kesätöitä nuorille. Pelkästään Punkalaitumen 4H-yhdistyksellä on toiminnanjohtaja Ella Liimataisen mukaan tarjota kesällä töitä yli parille kymmenelle 13–28 -vuotiaalle. – Hukkakauran kitkennässä kesätyöpaikkoja on 12, hautojen hoidossa kolme, duunirinki työllistää viisi ja Anna aikaa vanhukselle -hanke neljä, Liimatainen laskeskeli.


Punkalaitumen seurakunnan kesätyöpaikkoja esitelleen nuoriso-ohjaaja Sanna Lähdeniemi ja hallintojohtaja Manu Löytty kertoivat seurakunnan palkkaavan hautausmaan hoitoon kesäksi kuudesta seitsemän vähintään 17 vuotta täyttänyttä henkilöä. – Lisäksi kesäohjaajia otetaan nuorisotyöhön viisi, Lähdeniemi sanoo.


– Seurakunnan kesätöihin on yleensä hakemuksia tullut aika runsaasti. Viime vuonnakin hautausmaalta kesätöitä haki kolmisenkymmentä henkilöä, Manu Löytty laskeskelee.


Sanna Lähdeniemen mukaan nuoret osaavat kysellä töitä myös oma-aloitteisesti. – Osa kyselee töitä todella hyvin ja silloin on tietysti helppo suositella, että haepa vaan. Omatoimisuutta siis löytyy, eikä nuorista, joiden kanssa on kesäisin tehty töitä, ole huonoa sanottavaa. Heissä on potentiaalia.


Punkalaitumen Golfista paikalla olleiden Hannele Heinämäen ja Tarja Hietalahden mukaan yhdistys palkkaa kesä- ja heinäkuuksi kentän hoitajan. – Pesti kestää kuukauden, joten pystymme näin palkkaamaan kaksi nuorta. Golfkentän kahvila toimii ensi kesänä mahdollisesti 4H-yrittäjien pyörittämänä.


– Nuorilla on kyllä motivaatiota työn tekemiseen ja tuntuu, että kesätöiden osalta tilanne on tänä kesänä aika hyvä, pohtii Hannele Heinämäki.


Golffarien lisäksi myös Punkalaitumen Museo- ja Kotiseutuyhdistys esitteli Kesäduuni-tapahtumassa omaa kesätyötarjontaansa.


Suurin kesätyöllistäjä ensi kesänä on Punkalaitumen kunta. Se palkkaa suoraan erilaisiin tehtäviin 15 nuorta. Lisäksi kunnan hyvinvointilautakunta päätti edellisviikolla, että kunta maksaa tänäkin vuonna yrityksille ja yhdistyksille kesätyöllistämistukea, joka on 400 euroa.


Kesätyöpaikkojen lisäksi nuoret pääsivät tekemään kirjastolla persoonallisuustestin erityisnuorisotyöntekijä Tuomo Kallion opastuksella ja saivat vinkkejä videotyöhakemuksen tekemiseen. Paikalla oli myös Taru Meriläinen etsivän nuorisotyön edustajana.


– Tapahtumasta jäi hyvä fiilis ja nuorten antama palaute oli sekin positiivista. Osalla nuorista oli jo työpaikka, osa tuli mukaan selkeästi hakemaan töitä ja olipa mukana niitäkin, jotka kertoivat, etteivät halua kesäksi töihin, kertoo hyvinvointijohtaja Tiina Mäkiranta.

 

Evästeet